Zottegem Rocks met H5A

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Zottegem is in de ban van beschilderde stenen.

Sinds het succes van het ‘applaus voor de zorg’ en de ‘berenjacht’ weten we dat de coronacrisis naast veel onheil ook veel deugddoende, verbindende initiatieven teweeg heeft gebracht. En verbinden, dat is wat Nancy T‘Siobbel, Jolien De Zutter en Kurt Verheyen voor ogen hadden toen ze #ZottegemRocks in het leven riepen.

“Het verhaal is gestart in november 2020. Tijdens het wandelen in Maaseik vonden we een steen met daarop een prachtige bambi geschilderd. Op de achterkant stond een verwijzing naar de Facebookpagina MaaseikRocks. Zoals een boodschap op de steen aangaf, namen we een foto van de vindplaats en van de nieuwe plek die we de steen gaven. Deze postten we in de groep. We vonden dit zo fijn dat we niet hebben getwijfeld en #ZottegemRocks oprichtten, met als slagzin: omdat stenen verbinden.”

Mooie steen én fijn contact

Het concept is eenvoudig. “Bedoeling is de stenen, grote witte keien, te versieren met stiften of verf, ieder volgens zijn eigen talent. Een creatieve bezigheid dus. Uit te voeren met je bubbel, je knuffelcontact of zelfs in je klas… Het resultaat zijn uiteraard mooie stenen, maar ook een fijn contact met een leuke babbel. Daarna is het tijd om de wandelschoenen aan te trekken en je stenen ergens een plaats te geven. Je maakt een foto en post die op onze Facebook of Instagram. Vanaf dan is het spannend … welke reis zal jouw steen afleggen?”

Themastenen

“Vandaag bestaat onze groep uit meer dan 500 leden en het enthousiasme is onbeschrijflijk. Het doet echt deugd te zien dat we mensen met zo iets eenvoudigs kunnen verbinden. In de toekomst willen we ook met themastenen werken. Een ‘Ik-zie-je-graag-steen’ in de periode van Valentijn bijvoorbeeld. Voorstellen van onze leden zijn natuurlijk ook van harte welkom.”Tijdens de lockdown ontstond in Zottegem het idee om interactieve wandelingen te stimuleren. Na de wandelbingo's en berenwandelingen kwamen enkele Zottegemnaren op het lumineuze idee om stenen te versieren en die in Zottegem te verspreiden voor wandelaars die onderweg op zoek konden gaan. 

Er waren al snel stenen met prachtige tekeningen te vinden en de Facebookgroep "Zottegem Rocks" groeit dagelijks nog verder uit.


Hoe gaat het in zijn werk? Je gaat op zoek naar stenen tijdens een wandeling. Als je er één gevonden hebt, neem je een foto. Je legt hem op een nieuwe locatie en post een foto van de steen op zijn nieuwe plaats op de Facebookpagina. Zo kunnen andere volgers ook op zoek gaan.

 

Ik leerde "Zottegem Rocks" kennen door Siebe Versnick. Die ging met zijn mama en papa in het weekend op zoek naar stenen in Sint-Maria-Oudenhove. Hij vertelde erover in de klas en ik besloot er mee aan de slag te gaan.

Op vrijdag 22 januari trokken we al vroeg in de ochtend met de klas, het vijfde leerjaar van het Sint-Barbaracollege, op stap. Het weer zat mee. We genoten van een stralende zon en de prachtige vergezichten op onze route. We vonden al gauw een steen in de Moelde in Godveerdegem. De leerlingen waren dolenthousiast en verstopten de steen op hun beurt vlak bij het ziekenhuis. 


Teruggekomen in de klas sloegen we aan het knutselen. De kinderen hadden allerlei stenen meegebracht. Ze maakten heel mooie tekeningen en patronen met stiften en werkten de stenen af met enkele laagjes vernis. Sommige stenen liggen nog een nachtje te drogen in de klas en gaan morgen mee naar huis. Anderen gingen al meteen aan de slag en gaven hun steen dit weekend al een mooi plaatsje in en rond Zottegem.

 

Zeker uitkijken dus!