Winterpret met juf Kirsten!

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Afkoelingsweek 8-12 februari in het Sint-Barbaracollege!


Het is de afgelopen dagen heerlijk winterweer, eindelijk nog eens een winter waar we enkele ijsdagen hebben zoals vroeger. Hierdoor blijft de sneeuw ook een paar dagen liggen en kunnen zowel groot als klein hun hartje ophalen.

Dat we dit niet zoveel meemaken is duidelijk aan de enthousiaste reacties, kinderen genieten echt. Ze zijn gefascineerd  door de dwarrelende sneeuwvlokken, juffen kunnen ze amper op hun stoel houden, neuzen gedrukt aan het raam.

En dan.. de exploratie! Het voelen van de sneeuw, het proeven van de sneeuw! Je laten rollen in de sneeuw, sneeuwengeltjes maken, sleeën het kan allemaal op school. Kinderen gaan vanzelf naar buiten, aangetrokken door het witte goud.

Zowel onze kleuters als onze oudere leerlingen zijn in extase, er worden bergen gebouwd, mini iglo’s en andere architecturale pareltjes.  In ons secundair onderwijs spreken ze van een ‘afkoelingsweek’, maar ook in de basisschool doen we mee: ietwat op een andere aangename manier, of is het een ‘opwarmingsweek’? En nu nog even volop genieten!