‘Week van het bos’ beleven met H5B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Om de Week van het Bos goed af te sluiten, gingen we op uitstap naar het bos. Na een korte wandeling kwamen we aan en warmden we ons op d.m.v. enkele korte loopspelletjes. We bakenden nadien samen met de juf ons terrein af en leerden het codewoord “Eekhoorn” kennen. Wanneer de juf dit woord riep, moesten we allemaal een boom knuffelen en verzamelen bij de juf. Na het overlopen van de afspraken, legde de juf de verschillende opdrachten uit.


We verdeelden ons in kleine groepen van 3 of 4 leerlingen en gingen aan de slag. We leerden via een zoekkaart verschillende soorten paddenstoelen, bomen en dieren kennen. Ook konden we werken met een Actionbound waarbij we verschillende opdrachten moesten oplossen met de tablet. Daar moesten we bijvoorbeeld bomen determineren, vruchten onderzoeken, onze oren spitsen,… Onze antwoorden moesten we fotograferen of filmen en nadien uploaden. Als derde opdracht moesten wij ons vergelijken met enkele dieren uit het bos en werden we uitgedaagd om het beter te doen. Zigzagden wij sneller dan een haas? Oriënteerden wij ons beter dan een duif? Hadden we een beter geheugen dan een kraai?


We hadden alleszins een hele leuke namiddag waar we konden genieten van de natuur en van het bos. Dit was een geslaagd einde!