Warmste week op school

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Deze laatste schoolweek van 2020 werd in heel wat klassen ingekleed rond “de warmste week”. Bij het zoeken naar een “verwarmende actie voor een ander” kwamen de kinderen an onze afdeling Trapstraat al snel uit bij de ouderen in de woonzorgcentra. Het zijn moeilijke tijden voor ons allemaal. Elkaar bezoeken, een gezellige koffiebabbel, elkaar eens goed vastpakken, … we moeten het allemaal missen. De kinderen wilden dan ook een warm hart brengen naar de ouderenzorg. Kerstkaartjes, een lied en vrolijke kerstgeschenkjes werden gemaakt op school. Op vrijdag ging onze warme stoet richting de parkeerplaats voor een openluchtconcert. Alles op veilige afstand en in overleg met het verzorgend personeel. De kinderen zongen een versie van het lied “Ik hou van u” maar dan zonder kus. Een leuke, hartverwarmende actie.

Ook in de H.-Hartafdeling kwam er heel wat los. Coronakaartjes voor studenten, eenzame ouderen of buren,… werden met grote zorg geschreven en afgewerkt. Op die manier voelen ouderen en alleenstaanden dat we ze niet vergeten. Dat we er voor ze zijn. Nu even niet fysiek, maar soms zegt een tekening of tekst zóveel. Wie doet mee en maakt zijn leerlingen enthousiast? “Soms kan een klein gebaar van iemand iets heel moois en groots voor een ander betekenen.”


Dat verdient chocolade! Warenhuisketen Aldi beloonde iedere leerling voor zijn inzet via de ondoorgrondelijke wegen van de sint met een pakket chocolade! Fijne feestdagen!H1B - Een teken(ing) van licht in donkere dagen…


In de advent gaan de kinderen van het eerste leerjaar elk jaar weer op zoek naar manieren om ‘een lichtje’ te zijn voor anderen. Toen de directeur met het idee op de proppen kwam om een ‘coronakaartjes-actie’ te doen met gans de school, waren wij onmiddellijk enthousiast. Bovendien hadden we net van Sinterklaas een gloednieuwe lichttafel gekregen. Ideaal dus om deze eens uit te proberen!

We hopen dat de mensen bij wie we onze kaartjes in de brievenbus droppen, er evenveel plezier aan beleven als wij bij het maken. Hopelijk kan onze tekening een teken van leven en licht zijn in donkere dagen, vooral voor zij die eenzaam en bang zijn. Laten we blijven zorg dragen voor elkaar.