WOUW! Met H5A naar het bos!

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

De leerlingen van H5A gingen op 6 oktober naar het bos!  Al een weekje vroeger dan de week van het bos. We leerden dan ook een hele maand over de natuur binnen het thema van WOUW. Eerder hadden we het al over die zeedieren toen we op zeeklas trokken. Nu wilden we het bos wel eens wat uitgebreider en van dichtbij gaan bestuderen.


Voor we vertrokken, vonden we op school een speciale vogel die helaas tegen het raam was gevlogen. We keken eens van dichterbij en gingen op een poster op zoek naar zijn naam. Hij bleek een zanglijster te zijn! Wat een prachtige vogel! We herkenden hem aan de zwarte vlekjes op zijn borstveren.

Daarna stapten we naar het park en bos van Breivelde en kregen we daar allerlei opdrachtjes van de stagejuf Silke. Hierdoor gingen we op onderzoek. We bogen ons over vragen als: “Hoe zit dat juist met de bladrand van bladeren? En waar vind je jaarringen? Wat is het verschil tussen een naald- en loofboom?” We gingen op ontdekking en vonden allerlei gelijkenissen, verschillen en 'rariteiten'. We leerden ook over respect voor de natuur en hoe je dat juist kan tonen. We zochten allerlei blaadjes, vruchtjes en noten bij elkaar. We namen ook foto’s met de tablet en we leerden zoeken aan de hand van determinatiekaarten.
Terug in de klas was er dan plaats voor een nabespreking van alles dat we onderzocht en ondervonden hadden. Wat een start voor de week van het bos!