Verkeerstoets H5A

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

        De Grote VerkeerstoetsOp donderdag 29 april legden de vijfde leerjaren ‘De Grote Verkeerstoets’ af. Dit is een initiatief van de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Op hun website staan er allerlei online oefeningen over verkeersopvoeding, beschikbaar voor alle Vlaamse basisscholen. Er worden filmpjes over bepaalde verkeerssituaties aangeboden alsook informatie over verkeersborden, verkeersregels, attitudes in het verkeer, … Leerlingen leren er situaties inschatten en moeten aangeven hoe ze correct reageren in het verkeer.

Elk jaar gaan we hiermee in het 5de leerjaar al vanaf oktober mee van start. Zo ook dit jaar… De leerlingen kregen hun logingegevens en gingen er doorheen het hele schooljaar zowel thuis als in de ICT-les op school mee aan de slag.

Na enkele maanden van oefenen was het dan zo ver… In mei was het tijd voor het grote examen: De Grote Verkeerstoets. Elke leerling beantwoordde dan 20 vragen over verkeerssituaties op de computer. Het resultaat kwam dan op hun diploma terecht. Als beloning voorziet VSV ook een ticket voor Bobbejaanland!
De leerlingen van H5A en H5B zijn heel fier; dit zie je in het fotoverslag.

Hieronder volgen ook nog enkele reacties van leerlingen:


Wij hebben met de hele klas de grote verkeerstoets afgelegd en voor mij was het een beetje makkelijk én moeilijk, maar ik vond het leuk. In het begin vond ik het best wel spannend, omdat ik bij sommige vraagjes echt goed moest nadenken, maar bij andere vragen wist ik dan wel meteen het antwoord. Ik heb uiteindelijk 15/20 gehaald. Ik ben blij met het resultaat! Iedereen van de klas heeft een diploma gehaald en heeft ook een gratis ticket voor Bobbejaanland gekregen! Top!


Elisa Mulic (H5A)

De Grote Verkeerstoets was eigenlijk eerst en vooral online verkeersoefeningen maken met als thema bijvoorbeeld passagiers, gedrag en attitude,… Het was een toffe activiteit, omdat we veel bijleerden over het verkeer. Na die oefeningen kon je eerst een oefentoets maken; ik maakte die zelfs meerdere keren, om daarna dan ‘De Grote Verkeerstoets’ in te vullen. Die kon je wel maar 1 keer afleggen. Ik ben best fier op mijn resultaat en diploma!


Siebe Versnick (H5A)