Stop oorlog in Oekraïne H6A

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2022.html
 

Op dit moment gebeurt er ontzettend veel in Oekraïne, want Rusland is daar een oorlog gestart. Ondertussen zijn er al maar liefst 

4,2 miljoen inwoners van Oekraïne naar het Westen gevlucht en dit aantal neemt nog altijd sterk toe, maar er zit nog altijd een ontelbaar aantal mensen in het land vast.


Vladimir Poetin wil namelijk twee provincies van Oekraïne.

Hij zegt dat die provincies eigenlijk al jaren bij Rusland moeten horen omdat ze er altijd Russisch praten. Daarom startte hij de oorlog. Dat vinden de andere landen van de wereld niet oké, daarom hebben ze straffen opgelegd voor Rusland. Russen kunnen bijvoorbeeld niet naar de landen van Europa reizen en Europese landen gaan zo weinig mogelijk Russische producten kopen. Zelfs facebook, instagram, tiktok en de andere social media hebben beslist dat je nergens in Rusland nog iets kan doen daarmee.  Maar dat kan gevolgen hebben voor ons want bijna alle gas, tarwe, bloem en zonnebloemolie komt uit Rusland en Poetin wil alles heel duur maken om ons ook te straffen.


Ook de kinderen zijn slachtoffer van deze oorlog. Er zijn al maar liefst 140 kinderen gestorven door de oorlog. De regering overweegt nu om 60 Oekraïense weeskinderen een veilige thuis te geven in België.


Poetin overtreedt zelfs de regels als je een land binnenvalt. Hij mag normaal geen ziekenhuizen, monumenten, theaters en musea aanvallen. Poetin wil nu als eerste de president van Oekraïne vermoorden en daarna het gezin van de president. De Oekraïense inlichtingendiensten zeggen dat ze meerdere moordaanslagen op  president Zelensky hebben kunnen tegenhouden.


Vladimir Poetin  overweegt zelfs om kernbommen te gebruiken, dat zijn wapens dat mensen van op 11 kilometer lichte brandwonden geeft en op 8 kilometer geeft het een schade van derdegraads brandwonden.


Dat maakt de wereld wel redelijk bang Daarom kwam de NAVO bijeen in Brussel, zelfs de president van Amerika Joe Biden was er bij. 


(geschreven door Luca Vanacker, maart 2022 uit H6A)