Beleef de cultuurklassen met H4A en H4B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 


H4A en H4B maken er een geweldig weekje cultuurklassen van!H4A en H4B verplaatsen zich tijdens de cultuurklassen in de wereld van de pretparken.

Voor beeld ontwerpen de leerlingen hun eigen eetkraampje met verschillende soorten papier. Iedereen komt tot een unieke creatie in 3D. Je zou er spontaan honger van krijgen! Daarnaast bedenken de leerlingen in groepjes een plattegrond voor hun pretpark. Welke attracties kan je zoal bezoeken? Waardoor krijgen mensen zin om naar het pretpark te komen?

Door het gebruik van mooie kleuren ontstaat een fantasiewereld. K’NEX wordt ondergedompeld in zwarte verf zodat de leerlingen al stempelend attracties kunnen maken. Nadien krijgt elke attractie nog een passende naam. Het pretpark komt stilaan tot leven. Als afsluiter maken de leerlingen een stop motion filmpje. In elke pretpark gaat het er wel een beetje anders aan toe, leuk!

Tijdens de activiteiten drama/bewegingsexpressie worden de leerlingen heel even zelf een attractie via een bewegingsreeks. Samenwerken staat daarbij ook centraal. Een attractie bouw je niet alleen. De groepen slagen erin om een eenheid te vormen.

Ook muziek mocht niet ontbreken tijdens dit weekje cultuurklassen. Beide klassen maken kennis met verschillende liedjes. Ze dansen en zingen, maar maken ook zelf muziek! Zo mag elke leerling eens spelen op een piano, een xylofoon, een metallofoon, een pauk en een djembé terwijl ze begeleid worden door een gitarist en een violist. Er ontstaat een mooi samenspel waardoor elke leerling zijn talenten kan aanspreken. Wat een creatieve leerlingen in H4A en H4B!