Sponsortocht 2022

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2022.html
 

De sponsortochtVrijdag 18 maart was Frieda Onraedt te gast in onze school. Daar stelde ze vol trots het Rususa-project voor. Elke dag moeten de meisjes die in dit dorp in Rwanda wonen zeer vroeg opstaan, zodat ze te voet naar school kunnen gaan. Ze hebben namelijk geen auto zoals wij. Daarnaast hebben ze geen deftig schoeisel en dragen ze meestal teenslippers. Ze hebben ook geen geld voor een degelijk dak, waardoor dit vaak wegwaait.


Met een sponsortocht kunnen wij er samen voor zorgen dat die lange wandelroute van minstens drie uur naar school aangenamer wordt voor hun voeten. Zo zouden we het ingezamelde geld kunnen gebruiken om gummilaarzen voor de meisjes te kopen. Deze sponsortocht kan er niet alleen voor zorgen dat de meisjes in Rwanda betere schoenen hebben, maar met de opbrengst kan er ook regenkledij gekocht worden of kunnen kapotte daken hersteld worden.


Op vrijdag 25 maart besloten we om samen 15 kilometer te stappen voor het Rususa-project van Frieda Onraedt. We hebben gelachen, gespeeld en leuke tussenstops gemaakt. We zijn blij dat wij ook eens hebben gevoeld hoe vermoeiend het is om een lange afstand te wandelen. Daarnaast zijn we blij dat ook wij een steentje hebben bijgedragen zodat de meisjes in Rwanda verder gesteund worden.


Graag willen we Frieda bedanken om dit project zo goed aan ons uit te leggen en voor te stellen.


Julie Koole, Nest 4 (T6)