Spelnamiddag bij de start van het nieuwe schooljaar

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Op 1 september kregen de kinderen van SBC afdeling Trapstraat de kans om elkaar en de leerkrachten goed te leren kennen. Nadat de leerlingen opgedeeld werden in groepjes mochten ze aan de hand van een doorschuifsysteem bij elke leerkracht een spel spelen. Elkaar tekenen met stoepkrijt, de speelplaatsspelletjes uittesten, teambuildingsspelletjes, een tableau vivant uitvoeren enzovoort. Als afsluiter van een mooie en zonnige namiddag kregen de kinderen de hit ‘Jerusalema’ aangeleerd en mochten ze dit voortonen aan de ouders.  De sfeer zat er goed in! Een mooiere start van het schooljaar kon het niet worden. De leerkrachten en leerlingen zijn helemaal klaar voor het  nieuwe schooljaar.


Enkele reacties van de leerlingen:


Emelie:

Op 1 september speelden we in de namiddag spelletjes met de volledige school. Eerst werden we in groepen verdeeld en daarna speelden we elk spel 8 minuten. We mochten onszelf met krijt tekenen, kregen een dansje aangeleerd, en nog zoveel meer. Een zeer leuk begin van het schooljaar.


Flore:

Op de eerste schooldag hebben we een spelletjesnaiddag gehouden met heel de school. Het was super leuk! We werkten met een doorschuifsysteem en hebben bijvoorbeeld de speelplaatsspelletjes uitgetest teambuildingsspelletjes gespeeld. Nadat we een dansje aangeleerd kregen van meester Olivier mochten we het voortonen aan de ouders. Het was een super toffe dag om nooit meer te vergeten.


Ramon:

Spelletjes spelen met de volledige school is iets wat we niet alle dagen doen. Ik vond het zeer leuk dat we hiertoe eens de kans kregen. Zo leerden we de andere kinderen ook goed kennen. Als leerlingen van het zesde leerjaar moesten we zorg dragen van de jongeren en nieuwe leerlingen. Een toffe namiddag!