Nieuw materiaal voor spelkoffers H.-Hartafdeling

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Nieuw speelgoed voor de spelkoffers.


Aangezien we door de aanhoudende coronamaatregelen enkel nog buiten mochten spelen, kocht onze school een aantal nieuwe materialen om op de speelplaats met te spelen.


Al een aantal jaren genieten onze kinderen tijdens de middagspeeltijd van de spelkoffers, deze zijn steeds gevuld met materiaal aangepast aan hun leeftijd. Ook nu kozen we voor een aantal duurzame stukken.

De ‘stapelsteinen’ kunnen zowel voor klein als groot uitdagend zijn, je kan er allerlei constructies met bouwen, makkelijke maar ook moeilijke, waarbij je je evenwicht kan trainen. De vrolijke kleurtjes zorgen ervoor dat het aantrekkelijk speelgoed is dat ook nog eens tegen een stootje kan, iets wat op een school toch niet onbelangrijk is. Tijdens een les bewegingsopvoeding wordt opeens duidelijk hoeveel leuke dingen je ermee kan doen. De kinderen zijn alvast laaiend enthousiast.

De billibo’s lijken op vrolijke kuipjes waarmee je kan schommelen,’snoezelen’ voor wie dat wil,  of tollen, maar als je ze omdraait tover je er een heus klimparcours mee tevoorschijn. Aangezien deze steeds ‘uitverkocht’ zijn in de speleotheek is wel duidelijk hoe leuk onze kinderen deze vinden. Kortom ware aanwinsten in de zoal populaire spelkoffers.

Voor onze bovenbouw werd er een “slakeline’ aangekocht, die voornamelijk zal gebruikt worden tijdens de bosdagen, de heideklassen of de sportdagen. Dit is een evenwichtstouw dat je eender waar  kan spannen, waarbij je een touw creëert om op te lopen. Spek voor de bek van onze vijfde-en zesdeklassers.

Hopelijk kunnen we nog lang genieten van deze mooie materialen en beleven onze kinderen er nog veel speelplezier aan.