Speelgoed van toen in H2A & H2B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Speelgoed van toen in H2A en H2B


In de lessen wereldoriëntatie maakten de kinderen van het tweede leerjaar kennis met speelgoed van vroeger. Speelgoed waar hun ouders of zelf grootouders mee speelden.

Veel grootouders maakten hun speelgoed vaak zelf. Zij speelden met bikkels, hoepels, knikkers en tollen. Spelen deden zij meestal op straat, vooral omdat het nog niet zo gevaarlijk was als nu, er reden toen nog niet zo veel auto’s. Wij spelen nu meestal binnen of in de tuin, de straat is veel te gevaarlijk geworden. We vergeleken het speelgoed met het speelgoed dat we nu kennen. Uit welke materialen ze vroeger en nu gemaakt zijn, bijvoorbeeld de tol die wij vandaag gebruiken, wordt vaak met machines gemaakt in fabrieken. Modern speelgoed is vervaardigd in hout, kunststof of metaal en krijgt een kleurig laagje verf. Het is mooi om naar te kijken en fijn om mee te spelen.

De kinderen mochten als afsluiter van het thema zelf speelgoed uit de tijd van opa en oma meebrengen naar school. Onze klassen werden omgetoverd tot een echt speelgoedmuseum. Een hele namiddag werd er druk gespeeld en ontdekten ze een vleugje nostalgie.