Sint vergeet afdeling Trapstraat niet!

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Maandag 30 november 2020 werd het Sint-Barbaracollege Trapstraat opgeschrikt door een geheimzinnige brief in de verschillende klassen. Deze brief bleek afkomstig van dé grootste kindervriend, nl. Sinterklaas. In de brief liet Sinterklaas weten dat hij een enorm probleem had. Sinds enkele dagen waren zijn pieten verdwenen en dat zou het feest in gevaar kunnen brengen. Daarom vroeg hij de kinderen om hulp.


In de loop van de week werd duidelijk dat de pieten zich verstopt hadden in de school. Wanneer iedereen op de speelplaats was of thuis, dan haalden de pieten allerlei kattenkwaad uit. Ze aten mandarijntjes en gooiden hun schillen gewoon in de gang. Ze aten chocolade en gooiden de papiertjes op de trappen. Op dinsdag was het zelfs zo erg dat de boeken van verschillende kinderen verwisseld warden. Zo vonden de leerlingen van T12 hun boeken in de klas van T34. Ook bij T5 en T6 werden boeken verwisseld. Woensdag besloten de pieten om zich te laten zien aan de kinderen. Bij de verschillende klassen, van kleuters tot zesde leerjaar, gingen ze aankloppen en gooiden allerlei zaken de klas binnen. De leerlingen waren er nu van overtuigd: de pieten zitten verstopt in onze school!


Op donderdag 3 december 2020 was het dan eindelijk zover. Sint en piet kwamen op bezoek op onze school. Of was het Sint alleen? Want de pieten waren nog steeds spoorloos. Rond 9u30 stonden alle kinderen, in hun klasbubbel, op de speelplaats te wachten toen er plots een piet op het dak verscheen. Langs het hek verscheen ook een piet. De Sint had duidelijk zijn pieten net op tijd terug gevonden.


Sint en zijn pieten werden onthaald met een fijn liedje. Op de tonen van “Zie ginds komt de stoomboot”, kwamen de Sint en zijn pieten door de schoolpoort. Na een korte babbel en het zingen van enkele toffe liedjes, onder leiding van de Liedjespiett, was het tijd voor een bezoekje aan de klassen.


Sinterklaas en zijn pieten gingen de verschillende klassen rond. Daar werden ze getrakteerd op een fijn dansje of een heus muziekstuk. Als beloning kregen de klassen een boekenpakket  en een DVD.

Als afsluiter van deze fijne dag speelden de kinderen een Sinterklaasspel. Via Qr-codes kregen ze opdrachten om met hun groepje tot een goed einde te brengen. Wat een fijne dag!