Eerstejaars naar het S.M.A.K

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2022.html
 

SMAKKERS


Op vrijdag 11 februari werden de kinderen van H1A en H1B door een opvallend enthousiaste buschauffeur naar Gent gereden voor een bezoek aan het MSK en SMAK.

Het is ondertussen bijna twee jaar geleden dat we er met de klas nog eens buiten de Zottegemse stadsgrenzen op uittrokken, met dank aan corona, wat waarschijnlijk zijn enthousiasme  (en dat van ons) verklaart.

Het was dan ook met driedubbele goesting dat we aan onze verkenningstocht in het MSK, Museum voor Schone Kunsten, begonnen. En schoon zijn ze, de kunstwerken die er hangen. Onder de indruk en met de nodige eerbied voor zoveel talent lieten we ons door onze gidsen op sleeptouw nemen. We bekeken de werken door een andere bril, hoorden enkele leuke verhalen en weetjes erachter en lagen op onze buik in het museum kronen te verzinnen, geïnspireerd door de ons omringende werken. We eindigden in het museumatelier waar we met krijt, inkt, verf en glitters een tentoonstellingswaardig zelfportret assembleerden.

In de namiddag staken we de straat over naar het SMAK. Verschillende verdiepingen werden daar door kinderen met kunstwerken ingericht. Ook hier nam een lieve gids ons op sleeptouw langs een parcours vol interactieve opdrachten rond de kunstwerken die er aanwezig waren. Het leek alsof ze een schat ontdekten, toen de kinderen plots de zeefdrukken van Marilyn Monroe door Andy Warhol herkenden uit de pop art-activiteit in de klas.

We waren uitgeteld toen we weer huiswaarts keerden, maar zo tevreden met deze eerste post-coronauitstap. Vanaf nu staat de deur naar de grote, wondere wereld weer op een kier...