Sintbezoek H.-Hartafdeling: “Er zijn geen stoute kinderen”

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Gelukkig kon en mocht de intrede van de Sint in openlucht wel doorgaan zoals gepland. De aankomst van sinterklaas verliep op vrijdagochtend 4 december verrassend met een zwarte limousine. Uit het niets dook plots de grote kindervriend op met een meute joelende pieten! Wat een kabaal en herrie konden die maken!

Aangezien het jaarthema ‘Modemakers’ is en de leerkrachten al over de rode loper mochten flaneren, was het nu de beurt aan de Pieten.  Zij  wilden ook wel eens iets anders aantrekken dan gewoonlijk.  De ene zag eruit als een prinses, de andere was een ballerina, er was een clown, … Liedjespiet mocht dan ook een heuse pietenmodeshow op de catwalk presenteren aan de honderden kinderen. De deskundige jury had het echt moeilijk om de ‘mooiste piet’ te kiezen en besloot dan maar wijselijk me en daverend applaus alle pieten te bekronen tot ‘mooiste piet’ op voorwaarde dat het plunje werd geruild voor ordentelijke pietenkleren!


Maar de Sint ziet zijn Pieten nog steeds het liefst in hun gewone kledij. Dat is ook veel veiliger om over de daken te klauteren.

Helaas was er geen sinterklaasfeest, maar de Sint en zijn Pieten hadden wel extra veel tijd voor hun bezoek aan de klassen. De  Sint had trouwens ook nog een verrassing voor de leerkrachten! Elke leerkracht kreeg een foto die genomen werd op de rode loper op de dag van de leerkracht.  Als dat geen fijne verrassing was!


Zo liet de sint zich uiteraard van zijn goede kant zien toen de liedjespiet en honderden kinderstemmetjes een sinterklaasmedley ten beste gaven.

Een waardige start voor een hele dag feest!

Dank zij zijn goede relaties met het oudercomité en de vriendenkring van de school bezorgde de sint vervolgens elke klas een pakket.

Helaas was er geen sinterklaasfeest, maar de Sint en zijn Pieten hadden wel extra veel tijd voor een coronaproof bezoek aan de klassen. De  Sint had trouwens ook nog een verrassing voor de leerkrachten! Elke leraar kreeg een foto die genomen werd op de rode loper op de ‘Dag van de leraar’.  Als dat geen fijne verrassing was!


Volgens de tevreden directeur, Marc De Groote en de voorzitster van het oudercomité Svea Neybergh een hoogdag voor jong en oud die niet gauw zal vergeten worden!