Promotieviering voor H6A en H6B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Afscheidsvieringen zesdeklassers in H.-Hartafdeling


Op dinsdag 22 juni organiseerde het Sint-Barbaracollege twee gesmaakte afscheidsvieringen voor haar zesdeklassers in een stemmige H.-Hartkerk. Directeur Marc De Groote wees tijdens dit emotioneel moment op de bagage die meegegeven werd in het SBC om met vertrouwen naar de toekomst te kijken. Hij had het over 'de smaak van het leren', de veerkracht en zijn stokpaardjes 'goed welbevinden en betrokkenheid' om verdere studies aan te vatten op maat van het kind met de ouders als duurzame buffer en coach.
Voorzitter van het schoolbestuur Hans Vandenholen ging voor in de bezinning met als thema "Behouden vaart" en verwees naar het beeld van een luchtballon: zwevend de toekomst tegemoet, alles eens zien vanuit een nog ongekende hoek, vol bewondering, in verbondenheid en met vertrouwen naar de landingsplaats.
Daarna volgde de première van de door de leerlingen gemaakte videomontage "Mijn school". Tijdens de promotie kregen de leerlingen hun getuigschrift basisonderwijs uit handen van de directeur. Als appreciatie voor dit slagen werd ook een goodie overhandigd met een groepsfoto, een kalender voor 't volgend schooljaar, een fleecedekentje voor koele zomeravonden, een leesboek vanwege het oudercomité en een DVD met de geslaagde montage.
Tenslotte dankte de directeur de leraars voor hun inzet, inbreng en geduld om het altijd weer zo goed mogelijk te doen. Sabine De Prez en Vincent Latré werden als uittredende leden van het oudercomité letterlijk in de bloemetjes gezet voor hun jarenlange inzet, toewijding en bekommernis voor het SBC. De viering eindigde zoals gewoonlijk met een overweldigend applaus waarbij de oud-studenten hun afstudeerhoed in de lucht gooiden!