Poëzie in H6A

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Poëzieweek in H6A met bewoners WZC Egmont


Eind januari was er de Week van de poëzie en die was dit jaar toch bijzonder. Onze klasgenoten maakten mooie, treffende teksten en mochten die via streaming voorlezen aan enkele bewoners van WZC Egmont. Deze vonden onze verschijning leuk en wisten onze poëzie te waarderen. De attente bewoners brachten ons ook enkele mooie gedichten uit hun tijd en we stonden versteld van hun performance. Een deugddoend initiatief. Met dank aan begeleidster Katrien Flamand. Hierbij een kleine bloemlezing.

‘Ik wens jou veel geluk en succes, want een beetje vertrouwen       is het medicijn tegen Coronastress.’      (Lotte)

‘Soms heb je van die mensen, waar je eigenlijk niet zonder kan.     En als je ze eventjes moet missen, vraag je je af: hoe moet dat dan?                       Met een traan zal ik je uitwuiven, maar gelukkig zijn er postduiven.                            Ik stuur een knuffel en een brief naar de andere kant van de planeet                        en hoop dat je mij niet vergeet.’      (Jelena)H6A maakt het met een beetje recyclage.


Tijdens enkele lesuren ‘Beeld’, we noemen het knutselen, hadden de leerlingen meer dan inspiratie. Dat zal dan wel zeker creativiteit zijn. Met niet vergezochte wegwerpmaterialen knutselden ze prachtige robots, ‘beeldjes’ en kleine ‘getoverde’ uitvindsels. De foto’s spreken voor zich. Met plezier.