Poëziek in T34

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Poëzieweek 25-29 januari 2021 - Gedichtendag donderdag 28 januari 2021

SBC wil hier graag een lans breken voor het voorlezen van poëzie. Gedichten voorlezen is bijzonder leuk en het levert een rist extra voordelen op: gedichten kun je al voorlezen boven de wieg, kinderen die goed begrijpen wat rijm is zullen gemakkelijker leren lezen, door voor te lezen aan je kind leert het tal van nieuwe woorden kennen, gedichten vragen niet veel tijd van ouders met een overvolle agenda, poëzie prikkelt fantasie en creativiteit, poëzie is speels en triggert kinderen en tenslotte helpen gedichten kinderen om te gaan met hun emoties.

Op maandag 25 januari startte in het Sint-Barbaracollege de “Poëzieweek”. In onze klassen willen we hier een hele week rond werken. Daarom luisteren we graag naar gedichten van onze ouders, grootouders, bekende Zottegemnaars, grote broer of zus,... misschien kent u nog een daverend aftelrijmpje of een onroerend versje met een mooie anekdote daaraan verbonden?

Wegens de coronamaatregelen kunnen we u helaas niet uitnodigen in ons klaslokaal, maar dat kan wel van op afstand en online via onze “PoëzieBOX”. Hoe gaat het in zijn werk? Je kiest een dag in de poëzieweek 25-29 januari waarop je poëzie kan voorlezen aan ons klasje “van op afstand”. Om alles vlot te laten verlopen vragen we het formulier via de schoolsite www.kbz.be in te vullen. Op die manier spreken we verder af hoe alles zal verlopen. Laten we er samen een leuke poëzieweek van maken.

In T34 werd de Poëzieweek alvast ingezet met een bezoekje van voorleesmama Katrien, de mama van Andres uit T3. We werden getrakteerd op verschillende gedichtjes. Het werd heerlijk genieten en we konden echt wegdromen tijdens dit ontspanningsmoment.

Bedankt, Katrien, we gaan later deze week vast en zeker nog aan de slag met jouw gedichtjes. Donderdagnamiddag 28 januari wordt een gedichtjesnamiddag waarin we onze kinderen actief aan de slag laten gaan met gedichten. Gedichtjes zijn gewéldig. Dat willen we onze kinderen ook laten ondervinden.