Muzische takencarroussel derde graad H.-Hartafdeling

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Muzische talennamiddag in de derde graad

De derde graad zette het nieuwe schooljaar opnieuw enthousiast in en wel met een heuse muzische talennamiddag. Na de middagpauze werden al gauw de boomwackers en de dansmoves bovengehaald. Alles stond in het teken van dansen, zingen, schrijven, musiceren, maar ook... vreemde talen!

Bij juf Soetkin werden de kelen al gesmeerd en zongen ze mee met Franse, Engelse ... en zelfs Russische liederen! De leerlingen zongen mee uit volle borst en hadden het flink naar hun zin.

Ook bij juf Griet was er een streepje muziek te bespeuren. De leerlingen leerden Engelse liederen spelen met de boomwackers. Elke buis heeft een andere lengte en een ander kleur en zorgt dus voor een andere toonhoogte. Nummers als 'The lion sleeps tonight', 'The popcorn song' en 'Africa' van Toto passeerden de revue.

Daarna schoven de leerlingen weer verder door voor een momentje 'creatief schrijven' bij juf Yaël. Ze haalden hun fantasie en dromen naar boven en schreven een brief naar zichzelf in de toekomst. Het resultaat mocht er zeker zijn! 

Om dan te eindigen bij juf Magalie die de spieren helemaal losgooide met 'Just dance'. De leerlingen dansten mee met allerlei Engelse hits op Youtube en moesten zo goed mogelijk de moves nabootsen!  Het liedje 'Mi Mi Mi van Serebro' viel duidelijk goed in de smaak.

Om af te sluiten werd het spel 'levende memory' gespeeld. De leerlingen verzonnen per 2 een kleine dansmove die ze op exact dezelfde manier moesten uitbeelden. Nadien werd de klas helemaal door elkaar geschud en mochten er 3 kinderen zoveel mogelijk gelijke dansmoves proberen vinden. Moe, maar voldaan trok iedereen om half 4 naar huis. De eerste week was alvast goed ingezet! We kijken al verder uit naar een verder muzisch schooljaar!