H5A & H5B bezoeken bouwwerf

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2022.html
 

Naar aanleiding van het thema “Dak boven je hoofd” bezochten de vijfdes de werf van Matexi. Dit was onze kans om te testen of we de leerstof uit het nieuwe thema al onder de knie hadden. Met de extra informatie en goede rondleiding die we kregen van de werfleidster, kunnen we best wel voor een tijdje verder…

Na een korte wandeling kwamen we aan bij de modelwoning van Matexi. Daar werden we meteen ondergedompeld in de bouwwereld. Hoe ze een huis bouwen, werd in verschillende stappen uitgelegd. Zo zagen we een fundering, de betonnen plaat die eerst wordt gelegd. Wat verder zagen we een ruwbouw waar we de isolatie nog konden zien. Daarna gingen we naar de “echte” werf. Tot onze grote verbazing mochten we de kraan besturen! Aan het einde van de rit brachten we een bezoek aan een modelwoning. Ook daar kregen wij een rondleiding en mochten we in de verschillende kamers van het huis een kijkje nemen!

Enkele reacties:
Op 14 maart gingen we naar Matexi. We hebben geleerd hoe ze een huis bouwen. Het was heel interessant. We kregen op het einde ook een zakje met wat spulletjes. (Arthur, H5A)

We kregen uitleg hoe men huizen bouwt. We mochten ook een aantal huizen van binnen bekijken: een huis waar ze de elektriciteit nog moesten leggen en de trap moesten zetten, een huis waar de plakker al geweest was, een kijkwoning,... Ik vond het heel leuk. (Clement, H5A)

Een huis bouwen is blijkbaar niet zo makkelijk als je denkt. Je moet eerst een bouwvergunning hebben, de bouwfirma kan dan pas beginnen bouwen. We mochten de kraan besturen, in een emmer mortel roeren, voelen aan verschillende soorten stenen, ... Het was een leuke uitstap! (Michiel, H5A)

Matexi is een bouwbedrijf. Ze bouwen meerdere huizen in 1 keer. Ze werken het huis tot in de puntjes af! (Gust, H5B)