WE ZIJN ER KLAAR VOOR !

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Elk jaar rond deze tijd gebeurt het weer: de speelplaats kreunt zachtjes

‘Hoe lang nog?’ en zucht tegen de muren ‘Waar blijven ze toch?’

Ze voelt zich leeg en verlaten, mist het spelen en het praten,

het kwebbelen en het kriebelen, het shotten en het wiebelen.

En in de verte, als je goed luistert, hoor je ook al een juf die zucht.

Of een meester op de dool, een meester die fluistert: ‘Mag ik weer naar school? Alstublieft?’ ‘Nog even!’ zingen de kinderen dan plagend.

De laatste vakantiedagen was het ook in de afdeling Trapstraat alle hens aan dek! Leraars en oudercomité staken de handen uit de mouwen om alles spik-en-span te krijgen. Blikvangers dit jaar de slogans "SBC ontmaskert jouw talent(en)", "We kunnen niet van alle kinderen sterren maken, maar we kunnen ze wel allemaal laten schitteren!" en "Het mooiste dat je kinderen kan geven is kansen". Geen holle woorden maar een vertaling van voor wat deze school staat.


De creatie op de schoolmuur van een reuzegrote boom met warme nesten staat voor het aangeboden onderwijs. Deze school is als een boom met bladeren om onder te schuilen en hoge takken om ver te zien en een stam die veel steun geeft voor de vele "warme nesten" die er schuil in gaan. Maar hoe hoog de boom ook is, een boom kan nooit zingen: enkel de vogels die erin wonen kwelen hun mooiste lied! En of er gezongen wordt! Deze school betekent niets zonder het gekwetter van juffen, meesters én leerlingen, elk met hun eigen lied. Want elke vogel zingt zoals hij gebekt is. Interesse in onze werking? info@kbz.be of 09/3600596. En nu aftellen maar!