Kleuterzwemmen HKS5

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2022.html
 

In de derde kleuterklas trekken de kinderen richting Bevegemse Vijvers voor hun tweewekelijkse  zwemles. En of daar naar uitgekeken wordt…

De allereerste les worden de jonge zwemmertjes ingedeeld in groepen. Er zijn kleuters die het kabbelende water nog niet trotseren, anderen kunnen al behoorlijk “baantjes trekken”.

Bij de groep watergewenning wordt er letterlijk gewenning gegeven aan het water. Uiteraard gebeurt dit in het ondiepe “pladderbadje”. De kinderen staan tot hun middel in het water en spelen er spelletjes zodat ze het water beetje bij beetje leuk beginnen te vinden.

Een tweede groep kleuters probeert met behulp van een plankje een breedte over te zwemmen. Belangrijk hierbij is het op en neer bewegen van de voetjes en het correct plaatsen van het plankje achter het hoofd of op de buik.

De “echte zwemmers” trekken richting groot bad. Hun zwemtechniek wordt verder geoefend en eventueel bijgeschaafd. Hier kunnen we al zien dat de kinderen klaar zijn om lengtes te zwemmen.  Zwembrevetten liggen hier bij sommigen binnen handbereik.

Maar het allerbelangrijkste is het plezier dat de kinderen beleven aan het zwemmen. De les wordt telkens afgesloten met een speelmomentje voor onze waterratjes. Een moment waar ze zelf hun grenzen ontdekken en verleggen… Want zelfkennis is het begin van alle wijsheid!!!