Intro jeugdboekenmaand 2021

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Jeugdboekenmaand maart: stimuleren van het lezen via “De Baron Von Münchhausen”!

‘Maart jeugdboekenmaand’ gaat in het Sint-Barbaracollege niet ongemerkt voorbij: Via allerlei acties pleit het Sint-Barbaracollege voor meer leesplezier op school. Voorlezen en lezen hebben positieve effecten op taalontwikkeling en verrijken de woordenschat. Hoe meer er wordt (voor)gelezen en hoe vroeger daarmee wordt gestart, hoe groter de effecten.

De heruitgave van het fantasieprikkelend boek “De Baron von Münchausen” door Wouter Deprez konden we dit voorjaar niet links (of rechts) laten liggen.
Hij bewerkte het gekende verhalenboek tot een pareltje… Ter kennismaking en voorstelling van het boek komt de komende dagen “de Baron” zelf in volle ornaat langs in de lagere klassen om een spannende “belevenis” te vertellen en de jeugdboekenmaand voor te stellen waarbij de grens tussen realiteit en fantasie onvindbaar blijkt.

Meteen de aanzet om een maand lag het boek te promoten: kinderen schrijven zelf fantastische verhalen, maken een kettingverhaal, een staakwoordenverhaal, een doorgeefverhaal, … Ook de “leugendedector” wordt gehanteerd… sommige verhalen zijn waar, andere verhalen zijn onwaar. De leerlingen vertellen de anekdotes aan de andere groepjes. Zij moeten raden of het verzonnen is of niet, de leugenbaron achterna!

Ook dit jaar wordt die jeugdboekenmaand opnieuw een leesfeest in het Sint-Barbaracollege! Met dank aan de ondersteunende oudercomités.