Derdes naar folkloremuseum

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2022.html
 

Op leeruitstap naar het Folkloremuseum in Grotenberge


Op maandag 24 januari gingen de derdes even terug in de tijd… Naar aanleiding van het W.O. – thema: “Hoe was het ook alweer?” maakten we een lange reis naar grootmoeders tijd.

Het weerbericht voorspelde niet veel goeds maar toch was de zon de hele dag van de partij. Eerst stapten we naar Grotenberge waar je op de top van de steile helling het Museum voor Folklore kon vinden. Daar begon onze reis in grootmoeders tijd. Omwille van de coronamaatregelen moest de klas in twee groepen gedeeld worden. Gids Annie naam een deel van de klas mee terwijl de andere helft naar gelegenheidsgids ‘meester Didier’ mocht luisteren.

Via 9 kamers die speciaal werden ingericht, kwamen we meer te weten over hoe het leven hier in Zottegem eraan toe ging zo’n 100 jaar geleden. Zo maakten we kennis met een eetplaats van vroeger, een oud cafeetje, een religieuze kamer waar we zelf eens op een kerkstoel van toen mochten zitten, een kamer vol handschoenen, de ambachtenzaal waar we kennis maakten met verschillende ambachten, een echte Egmontkamer, twee kamertjes met verschillende voorwerpen van toen en natuurlijk ook de hoedenzolder! Dat was een leerrijke leeruitstap