Omgaan met de ‘dode’ hoek’

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2022.html
 

‘Veilig op Weg’ dankzij Rotary Club Zottegem !! Rotary Zottegem leert onze kinderen over het ‘dode hoek’ gevaar

Rotary club Zottegem, Belgium Rotary Zottegem en Transport en Logistiek Vlaanderen, in samenwerking met Stad Zottegem, de Politie en niemand minder dan  Marijn de Valck (Peter van het evenement ), gaven ook dit jaar weer de leerlingen van de Zottegemse scholen voorlichting over hoe ze veilig moeten omgaan met vrachtwagens.

Op maandag 23 mei 2022 leerden Rotary Zottegem, Transport en Logistiek Vlaanderen en de politie onze zesdeklassers alles over de gevaren van de dode hoek in het verkeer.

Ze werden eerst door de politie ontvangen in de raadzaal van het stadhuis op de markt voor het theoretische gedeelte. Ze kregen onder meer een video te zien en dienden na afloop ook een ‘examen’ af te leggen. 

Daarna werd de theorie omgezet in de praktijk, met een grote vrachtwagen op het marktplein waarin Marijn Devalck de beperkingen van de vrachtwagen met betrekking tot zichtbaarheid o.a. toelichtte. Na afloop kreeg elke leerling een fluorescerend veiligheidshesje.

Veilig op de fiets: de dode hoek, een gevaar voor fietsers.

Verkeersopvoeding organiseren op maat van lagere schoolkinderen is een absolute must. Rotary Zottegem engageert zich elk jaar voor een veiliger verkeer voor onze kinderen: ze organiseert een heuse dode hoek-activiteit waar ook onze school jaarlijks aan deelneemt.