Derde graad zet het schooljaar muzisch in

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Derde graad zet het schooljaar muzisch in

De kinderen van het 5de en het 6de leerjaar worden dit schooljaar ondergedompeld in de vreemde talen. Niet enkel Frans vanaf het 5de leerjaar, maar ook Engels staat vanaf nu in de kijker. Bovendien trekken ze binnen 2 weken op zeeklas.
De leerkrachten van de 4 klassen bundelden hun krachten en werkten zo een muzische namiddag uit. In een heuse talencarroussel leerden de kinderen kennis maken met allerlei talen en muzische technieken.

Juf Griet ging aan de slag met een 'marimba' in de klas. Dit is een soort houten xylofoon, waarop ze enkele liedjes speelde en de kinderen inleidde in de wereld van de notenleer. De verschillen in toonhoogtes vinden we ook terug bij de boomwackers. Elke leerling kreeg één boomwacker en zo musiceerden ze op de melodiën van 'Despacito', 'Pirates of the Caribbean', 'Popcorn song'. Het resultaat was verbluffend. De leerlingen speelden heel mooi met ritmes en toonhoogtes! Heel wat muzikaal talent gespot!

Bij juf Yaël werden de kinderen dan ondergedompeld in de Franse taal. Om de leerlingen warm te maken voor de zeeklassen, leerden ze het liedje "Moules frites" van Stromae kennen. Eens ze daar het refreintje hadden ontleed, werd het tijd om de stembanden op te warmen. Taal brengt mensen samen, en dat was ook bij het liedje "Yakalee Yakalea". Samen zongen ze uit volle borst het liedje mee.

Bij meester Jo stond de Nederlandse taal centraal. De leerlingen leerden een postkaartje schrijven, wat in deze tijd van 'sociale media' niet meer zo evident is. Kinderen zijn niet meer vertrouwd met het opstellen van brieven, kaarten, enveloppes.
Wat is een begroeting? En hoe sluit je een kaartje correct af? Waar schrijf je het adres en wanneer gebruik ik alweer hoofdletters? De kinderen van het 5de en 6de zijn alvast klaar voor vertrek op zeeklas, met aandacht voor een mooie postkaart naar het thuisfront!

Juf Isabelle zorgde op haar beurt voor een stevige dansactiviteit. De leerlingen dansten met 'Just Dance' op de melodieën van 'under the sea', 'cake by the ocean', 'cold water'. Ook de oorwurm 'baby shark' mocht natuurlijk niet ontbreken.
Al snel luidde de bel om half 4. De eerste schooldag was voorbij gevlogen.