Dag van de leraar - Afdeling Trapstraat

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

DAG VAN DE LERAAR
AFDELING TRAPSTRAAT
Naar jaarlijkse gewoonte kregen de leraars en àlle medewerkers van de
afdeling Trapstraat een schouderklopje vanwege het oudercomité voor hun
dagelijkse inzet. Zij spelen ongetwijfeld een belangrijke rol in de toekomst
van zoveel kinderen.
Op deze vestigingsplaats van het Sint-Barbaracollege lijkt het wel of de hele wereld samenkomt. Een behoorlijke grote groep ouders is anderstalig. De toenemende diversiteit en meertaligheid zorgt voor een uitdagende maar boeiende setting om kinderen op hun leer- en leefpad te begeleiden.

Er werd op school geïnvesteerd in de ontwikkeling van een stevige visie afgestemd op de input van leerlingen en de specifieke context van de school die een weerspiegeling is van het stadscentrum waarin de school ligt. Daarbij wordt een beroep gedaan op het Centrum voor Ervaringsgericht Onderwijs (KU Leuven) zodat de school weet wat ze met haar onderwijs wil, hoe ze de werking vorm geeft en hoe ze de ontwikkeling van de kinderen stimuleert.

Gastvrijheid, tolerantie, respect en dialoog voeren we hoog in het vaandel. En – toegegeven – dan moet je wat geluk hebben met zo'n schoolteam dat diversiteit als een gave en niet als een opgave ziet vanuit hun eigen talenten, expertise en kwaliteiten. Bij monde van voorzitster Mieke Delvaeye werden alle leraars én medewerkers "bedankt voor zoveel inzet" en kregen als appreciatie een waardebon aangeboden voor soepbar “Zet Ou” uit de schoolbuurt.