Cultuur snuiven met H4A & H4B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Groeten uit Futurituur


Maandag

Tijdens de cultuurweek nemen we een teletijdmachine en verplaatsen we ons naar het jaar 2150. Misschien ziet de mens er niet meer uit zoals nu en communiceren we op een andere manier. We laten onze fantasie de vrije loop…


Pieter-Jan vindt het interessant om een ruimteschip te ontwerpen want we moeten in de toekomst de aarde verlaten en op zoek gaan naar een nieuwe planeet.

Lejla luistert graag naar het lied dat juf. Anneleen geschreven heeft over Futurituur. Wat is het tof dat ze begeleidt met de gitaar. 

Myrte stapt graag als een robot op het ritme van de muziek.

De stem van de toekomst van Mia klinkt robotachtig en grappig, zegt Lotte.

Finn wil later een robot dat alles voor hem doet en Yamam wil graag kunnen vliegen.

Hannah zou graag hebben dat dieren kunnen praten en Lise wil dat het speelgoed tot leven komt.


Dinsdag

De tweede dag van onze cultuurklassen startte voor H4A met een voormiddag ‘beeld’. Onze klas had gisteren reeds een ontwerp getekend van het ruimteschip dat ons eventueel naar ‘Frituuritur’ zal brengen. We bedachten ons eigen ruimteschip en fantaseerden een planeet waarnaar we graag zouden reizen. Het ontwerp van dit ruimteschip tekenden we dan op de cover van onze reisgids en dit kleurden we dan vandaag verder in. De namiddag werd muzisch begeleid door meester Johannes (specialist gitaar) en meester Laurens (gedreven pianist). Zij lieten ons kennismaken met allerlei mogelijkheden om muziek te maken met onze handen, alsook met verschillende muziekinstrumenten. Kortom: een TOP-dag vol fijne muzische momenten.


Deze leerlingen uit H4A verraden ons hoe hun supersonisch ruimteschip heet en naar welke ‘droomplaneet’ ze onderweg zijn.

-Ik verken de ruimte met mijn ‘Respauw’-raket dat de weg zoekt naar ‘Turret’ (Mustafa)

-Het heelal kent geen geheimen voor mijn ‘Selkd’-ruimteschip onderweg naar ‘Polus’ (Valerii)

-Benieuwd welke avonturen ik ga beleven met de ‘Friet’, vooraleer ik op ‘Lalalito’ land. (Anastasia)

-Mijn ‘Pond’-ruimteschip zoeft aan lichtsnelheid volle kracht vooruit naar ‘Paloop’ (Daan)

-Vergezel je me in de ‘Vissenraket’ op zoek naar ‘Aquarium’? (Camille)

-De ‘MMPF’ neemt me mee op een lange, spannende reis naar de planeet ‘Chico’. (Louise)

-Ik vraag me af hoeveel lichtjaren ik met mijn ruimtetuig ‘Spacecentre’ nog verwijderd ben van ‘Masturnus’. (Achiel)

-We raken met de ‘Melk-raket’ wel tijdig op ‘Slurp’. (Marthe)

  1. -Ik kijk ernaar uit om met de ‘Vliegmagie’ het heelal te doorkruisen naar mijn droombestemming: ‘Friet’. (Ine)


Woensdag


Vandaag werk ik verder aan mijn reisgids. Ik ontwerp een futurische stad voor mijn planeet.

Nim


Ik verf met waterverf een electriciteitscentrale voor de planeet Saturnus. In mijn ruimtetuig is iedereen welkom, ook mensen uit andere landen.

Kasper


Ik maak een televisiestation voor mijn planeet Mars. In mijn tweede gebouw worden paddenstoelen gekweekt. Ik lust dat niet zo graag maar ik wil het wel leren eten.

In de bidkamer heb ik een kruisje getekend. Deze kamer vind ik heel belangrijk want ik wil dat de ruimtereis goed verloopt.

Sebbe


Ik tekende laser superman. Hij verslaat met zijn vingers de ruimtemonsters. Superman heeft giftige lucht uit de ruimte nodig om op te stijgen.

Arjen


Ik ontwerp een ruimteschip voor de aliens. Mijn ruimteschip heeft electrische energie nodig om sneller te vliegen. De paarse bollen zijn de oplaadpunten. Ik heb ook wapens voorzien zodat ze zich kunnen verdedigen tegen andere ruimtemonsters.

PharellDonderdag

Op donderdag creëerden we tijdens de sessie ‘beeld’ verder aan ons onmetelijk universum.  We werkten ons supersonisch ruimteschip af dat koers vaart richting ‘Futurituur’. Vanuit onze ruimtesonde konden we alle architecturale kunst aanschouwen die we zelf ontworpen hadden.
In de namiddag genoten we van expressiemomenten waarbij we ons muzisch en kunstzinning probeerden uit te drukken. Bij een inlevingsspel lanceerden we onze raket en gingen we op zoek naar andere buitenaardse wezens. Het werd alvast weer een leuke dag waarbij we onze creatieve talenten konden botvieren.
En o ja, ook de volgende leerlingen stellen graag eens graag hun ruimteschip voor:

-Ik vertrek met mijn ‘Gamingschip’ op avontuur naar ‘Gamingplaneet’. Joehoe… de vrijheid tegemoet. (Giovanni)
-Ik suis met mijn ruimtecapsule ‘De Frikandel’ naar planeet ‘Hamburger’. Hopelijk kom ik tijdig aan. (Toon)
-Aandacht, aandacht, aandacht… Het ruimteschip ‘De Vuurvogel’ landt over 5 minuten op ‘Vuurgaseiland’. (Ivan)
-Mijn ‘Blackping’ brengt mij naar het paradijselijke ‘Poco’. (Laurianna)
-Mijn ‘Spaceraket’ is op reis naar de waanzinnige planeet ‘Malolo’. (Jules)
-Ik ben al jarenlang op weg met mijn ‘Vliegende Hollander Upgrade’ naar planeet ‘Respaunet’. (Robbe)
-Met mijn ‘ijsjesraket Magnum’ vliegen we in volle vaart naar ‘Ijsjesland’. Snel, snel, snel, de tijd dringt. Er mag niets smelten. (Anna)
-Ik ben benieuwd welke avonturen ik met mijn ‘Superster’ ga beleven in ‘Grapjesland’. Ontdek ik daar de goedlachse, schuddebuikende blauwe kontbavianen? (Arno)
-Ik vertrek met mijn ‘MMBR raket’ naar de groothoofdige Kikiwikies. Benieuwd welk avontuur ik daar zal beleven. (Elias)Vrijdag


Ik vloog vandaag met mijn tapijt naar de Futurituur. De massage vond ik heel ontspannend en super tof!

Mia


In de muziekschool luisterden we naar muziek met onze ogen dicht. Ik had dat nog nooit gedaan en ik ben van plan om dit nog te doen.

Yamam


Ik stempel met zwarte verf en wegwerpmateriaal een schilderrobot. Dat vind ik heel fijn om te doen omdat het resultaat bij iedereen heel mooi is.

Lena


Mijn kuisrobot heeft heel veel kuismateriaal. Hij is heel speciaal want hij kan heel snel schoonmaken. Ik denk dat iedereen zo’n robot in zijn huis wil.

Finn


Ik vind het heel leuk om mijn fantasie te gebruiken bij het ontwerpen van een huiswerkrobot.

Hannah


In mijn toekomstwinkel verkoop ik schoenen die zweven. Wie wil er een truitje met vleugels? Zo kan je altijd vliegen en ben je vlugger op jouw bestemming. Of koop je liever oorbellen zodat je beter kan luisteren?

Lise


Ik zong heel graag het liedje over de aarde. Het klonk heel mooi als we allemaal samen zongen.

Andres


Deze morgen was ik volledig ontspannen.  Ik lag op een tapijt te luisteren naar speciale muziek met mijn schoenen uit. Toen ik wakker werd, kwam ik aan in Futurituur.

Kobe


Ik ontwerp een kappersrobot. Hij kan heel veel en alles gebeurt met afstandsbediening.

Liss


Ik vond het zalig dat juf Anneleen met een kussen op mijn achterhoofd wreef. Ik werd daar heel kalm van en ik was bijna in slaap aan het vallen.

Divine