Complimentendag: lof voor onze (groot)ouders!

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Op 1 maart was het Nationale Complimentendag, dé dag waarop dat extra schouderklopje mag.  Onze school koos er resoluut voor om reeds ’s morgens aan de schoolpoorten "complimenten uit de delen" in de vorm van een hartje en raamaffiches met veel lof en lieve woorden voor het goed opvolgen van de COVID-afspraken, de leuke berichtjes, de aandacht voor hun kinderen, het delen van de PC met de kroost, het tijdig op school zijn, het dragen van een mondmasker waar nodig, respecteren van afstanden, enzomeer.


Ook het schoolteam werd niet vergeten! Complimenten zijn zoals zonnestralen… Zeker dit jaar hebben de leraars en medewerkers wel wat complimenten verdiend! Aan enthousiasme ontbrak het bij de leerlingen zeker niet en elk kind vond het wel fijn om zowel complimentjes te krijgen als om ze zelf uit te delen. Hier en daar dook er zelf een complimentje op in een jaszak of een boekentas.

Ook in de afdeling Trapstraat toverden de leerlingen EN leerkrachten een lach op elkaars gezicht. Wie wordt nu niet goed gezind van: “Ik ben trots op jou!” en “Dankjewel dat je altijd voor me klaar staat.” en “Ik vind jou lief!” en...

Waar het om gaat, en dat is het hele punt, is dat je laat merken dat je het kunt: een compliment geven is soms zelfs leuker dan er één krijgen en dat is toch veel toffer dan gewoon te zwijgen!


Met “complimentenkaartjes” werden de leerlingen gestimuleerd om elkaar een compliment te geven. Er werden complimentjes geschreven, getekend en geknutseld en aan een ‘complimentendraad' bevestigd. Niet alleen voor de complimentendag, maar het hele jaar door! Voor iedereen een dikke pluim! Ook de directeur mocht in de vreugde delen en vond enkele briefjes op zijn bureel, wat een compliment!