Brusselen met onze vijfdejaars

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2022.html
 

Op 19 mei mocht het vijfde leerjaar naar Brussel. Naar aanleiding van ons thema WOUW brachten we een bezoek aan het Museum van de Nationale Bank van België. In de namiddag maakten we kennis met verschillende stripmuren. 


Na een rustige treinreis kwamen we aan in Brussel – Centraal. We stapten eerst richting de Sint – Michiels- en Sint-Goedelekathedraal. Daar aten we ons stuk fruit of onze koek en vervolgens gingen we naar het museum.

In het museum kreeg iedereen een boekje met leuke opdrachten. Deze opdrachten moesten we correct oplossen. Wanneer we een opdracht hadden opgelost, kregen we een cijfer. Deze cijfers hadden we nodig aan het einde van de rondleiding om een schatkist te openen.

Tijdens de rondleiding hadden we het over de evolutie van het geld, verschillende biljetten, verschillende soorten munten, vals geld, …

Na een voormiddag goed opletten, besloten we om richting het Warandepark te stappen. De regen besloot om daar een stokje voor te steken dus we pasten onze plannen snel aan. Na wat schuilen kwam de zon er terug door en begonnen we aan onze volgende activiteit. Met onze tablet en een kaart in de hand trokken we door de straten van Brussel om verschillende stripmuren te ontdekken. Bij iedere stripmuur hoorde een opdracht. Zo maakten we een groepsfoto voor het stadhuis, moesten we mensen aanspreken op de Grote Markt, leerden we Roze Bottel kennen, telden we rode bakstenen bij Rik Ringers, …


We kunnen besluiten dat dit een zeer leerrijke dag was.

Ondanks de buien ’s middags maakten we er het beste van!