Bosdag vijfdejaars!

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Om de Week van het Bos af te sluiten, gingen de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar naar het bos. Daar stond juf Kirsten ons al op te wachten.


De leerlingen van het vijfde leerjaar speelden het spel ‘Levende Stratego’. Dit is een tik- en loopspel waarbij de leerlingen de vlag van het andere team proberen te bemachtigen. In dit spel krijgt iedere leerling een kaartje met een bepaalde waarde. Heb je een lage waarde? Dan is het belangrijk dat je niet getikt wordt door iemand met een hogere waarde. Wanneer dit gebeurt, moeten de leerlingen terug naar het kamp om een nieuw kaartje te halen.

Na het zoeken van een goede verstopplaats, klonk een fluitsignaal en konden de teams beginnen. H5A zat verstopt aan de vijver, terwijl H5B een verstopplaats in het bos had. Al snel werden de kampen ontdekt en begon de wedstrijd om het bemachtigen van de vlag. We kunnen besluiten dat de teams aan elkaar gewaagd waren, want geen enkele vlag kon naar een ander team worden gebracht!


Voor de zesdejaars werd er een oriëntatieloop voorzien door juf Kirsten.

In groep en met een kaart van het park in de hand gingen de leerlingen op zoek naar de gemarkeerde punten. Oriënteren, lopen, zoeken, … ze konden het allemaal. Alle groepen vonden alle punten. Daarbovenop kwam de zon onze dag nog wat mooier maken. Beter kon het niet zijn!