Boekbespreking in T5

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Naar aanleiding van de jeugdboekenmaand lazen de leerlingen van T5 een leuk boek en maakten hier een boekbespreking rond. Door de paaspauze werd het voorstellen van de boekbespreking een beetje uitgesteld. De leerlingen vertelden kort waarover hun boek ging en waarom ze het hadden gekozen. Verder kregen ze de opdracht om een creatieve verwerking te voorzien bij hun boek. Het creatieve brein van de leerlingen draaide op volle toeren. We kregen fantastische tekeningen, bouwwerken en presentaties te zien. De jeugdboekenmaand werd op een fijne manier afgesloten.


Tijdens de maand maart stond lezen centraal. We ontdekten tijdens de Jeugdboekenmaand verschillende manieren om te genieten van verhalen. We lazen zelf verhalen maar we luisterden er ook naar.


Een boekpromotie kon dus echt niet ontbreken tijdens deze maand. We kregen een hele maand de tijd om ons favoriete boek te lezen en om een leuke poster te maken. Het was de bedoeling om onze klasgenoten te overtuigen om dat boek te lezen.


Alle leerlingen maakten verrassende posters en iedereen werd overtuigd om een boek te lezen. Zeg nu zelf, lezen is net dromen maar dan met de ogen open.