Bewegend Frans lezen met H5B !

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Om onze Franse woordenschat en grammatica te herhalen, deden wij vandaag aan bewegend leren. We trokken onze turnkledij aan en waren klaar om te starten.


Als opwarmertje deden we een tikspel. Hier moesten er twee tikkers zoveel mogelijk kinderen proberen te tikken. Wanneer we getikt werden, moesten we op de grond gaan zitten en een woord bedenken. Wanneer iemand ons wou bevrijden, zeiden we het woord in het Nederlands en moest de andere persoon dit vertalen naar het Frans. We maakten dit spel moeilijker door ook met ballen te werken en ja- neevragen te stellen.


Het tweede spel was een estafettespel waarbij we werden opgesplitst in 5 groepen. Iedere groep kreeg een blad met 15 lijnen op. Het was de bedoeling om een klein parcours te doorlopen. Na het doorlopen van het parcours konden we een papiertje nemen met een Frans werkwoord op. Met dit papiertje moesten we terug naar de overkant. Terug bij de groep vervoegden we het werkwoord en schreven we de vervoeging op de juiste plaats op ons antwoordenblad.


We werkten tijdens deze les aan onze conditie én aan onze kennis van het Frans! Formidable!