H4A en H4B bezoeken natuurpark Beisloven

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2021.html
 

Buitenlesdag voor H4A en H4B in het Beislovenpark


Tijdens de Wouw actie van het thema ‘De wereld van de wouw’ trokken de vierdes op donderdag 20 mei naar een biotoop: het Beislovenpark. De kinderen ontdekten de natuur in de buurt van de school. Ze verkenden enkele belangrijke basisprincipes van de levende natuur en leerden de relaties tussen dieren, planten en niet-levende elementen kennen. De leerlingen hadden uiteraard veel respect voor de natuur. Enkele reacties van leerlingen van H4B.


We vonden de opdracht met de boom leuk omdat we de vorm van het blad mochten natekenen.

Joren, Bent M. en Vicent H4B


Het was een leerrijke voormiddag. Eigenlijk vonden we alle taakjes even leuk. Maar we vonden het vooral cool dat we in het park les kregen. Het moment dat we luisterden naar de natuur was heel tof. We willen het nog eens doen…

Mats, Lukas en Victor H4B


Het was heel leuk maar we vonden het jammer dat ons groepje niet meer de vogels kon spotten en een nestje bouwen hadden we ook heel graag gedaan. We hadden een beetje te weinig tijd daarvoor. Misschien mogen we nog eens gaan…

Eden, Julie en Camille H4B


We hebben veel dingen bijgeleerd o.a. over de solitaire bijen. We vonden de opdrachtjes heel leuk en we hadden het naar onze zin. De leukste opdracht was het zoeken naar bodemdiertjes maar de opdracht rond de bomen was ook heel interessant.

Gust, Hannah en Amélie H4B


We vonden het heel erg leerzaam. Wat we het leukste vonden was het bijenhotel bezoeken. Het geluid van het water vonden we heel rustgevend. We wisten niet dat de ijsvogel in onze streken voorkwam. We hopen dat we dit vaker gaan doen.

Margot, Montserrat en Anaelle H4B


We vonden het leuk dat we eens buiten les hadden met toffe opdrachten. We leerden dat het logo van het Beislovenpark de ijsvogel is. Misschien kunnen jullie deze vogel ook eens spotten. Het is een opvallende vogel met een oranje buik en blauwe veren.Het was een coole uitstap.

Maxime, Kamil en Bent V.R. H4B


We hebben heel veel vogels gespot en dat vonden we heel leuk. We kregen determinatietabellen en onderzochten bomen en bodemdiertjes. We willen het graag nog eens doen omdat het zo interessant en leuk was.

Claire, Youssra en Phoebe H4B