Anti-pestmuur in H2A

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2022.html
 

Van 18 tot 25 februari was het de jaarlijkse “Week tegen Pesten, In de klas van juf Karolien werd het verhaal “Dik oké” verteld, Een positief en herkenbaar verhaal over hoe scheldwoorden je zelfvertrouwen helemaal naar beneden kunnen halen. ‘Dikke koe! Nu al moe?’ Kaat schrikt van die lelijke woorden, Wout gebruikt ze erg vaak, Kaat wordt er triest van, Sinds vorig maand speelt Kaat in de basketbalploeg van Wout, Wout is de beste speler. Iedereen vindt Wout geweldig, Behalve Kaat, Wat moet er nu gebeuren? Wie kan Kaat helpen?

Ook het verhaal “vier plus vier is acht werd verteld. Jonas wil nooit meer naar school. Hij verstopt zich onder zijn bed en denkt aan de ogen in de klas: vier maal twee ogen. Ze duwen hem als hij schrijft, knijpen in zijn armen en benen als juf het niet ziet… een poëtisch verhaal over pesten.

Deze verhalen tonen de impact van pesten en schelden en over de kracht van goeie vrienden en familie.

Als verwerking hebben de leerlingen een muur tegen pesten gebouwd.

De kinderen brainstormden rond het thema ‘pesten’,

Tekstballonnen werden vol gepend met meningen over pestgedrag, Over één ding zijn we het eens: pesten is niet fijn! Met deze actie willen de kinderen tonen wat ze van pesten vinden en zich samen inzetten om er samen iets aan te doen.

Ook het stip it lied “Diamant”  werd uit volle borst meegezongen en iedereen zette de vier stippen op hun hand en willen aan de hele wereld tonen dat ze pesten niet oké vinden.