“Geen woorden voor, afscheid zoals in het had gedroomd”

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2022.html
 

De leerlingen en leraren van het Sint-Barbaracollege gaven op vrijdag 23 juni hun afscheidnemend directeur Marc De Groote een hartverwarmend en uitgebreid afscheid: “Geen woorden voor, afscheid zoals ik het had gedroomd”

De leerlingen hadden een hele dag lang leuke activiteiten als afscheid van hun directeur. Zo waren er voorstellingen van Herman & Rosita voor de kleuters in het sprookjesachtig decor van de mediaklas. Een muzikaal verhaal waar onze kleuters naar luisterden, konden meespelen, kijken en konden meezingen en dansen. Hiervoor gebruikten Rosita en Herman een variatie van muziekinstrumenten en poppen, liedjes en melodietjes die in een verstaanbaar en rustig tempo voor het jonge volkje werden gebracht.

's Middags volgde de 'SBC Kinderdisco Show' met DJ Wim, dance moves juf Kirsten en de onvolprezen entertainer Jacco. De speelplaats werd een festivalweide met voor elk wat wils: schminkstand, drankenstand, ijsjes pimpen, veel beats en dancemoves…
Via een wedstrijd kon elke klas op zijn favoriete muziek zijn dancemoves boven halen. Wat een talent!

Hoogtepunt werd het moment waarop de kinderen en leraren een gepersonaliseerde versie van ‘Laat de zon in je hart’. De directeur werd in het zonnetje geplaats en kreeg namens iedereen uit handen van kersvers directeur Kurt Van Maldergem een grote foto op canvasdoek, bij nader kijken opgebouwd uit honderden minifotootjes van àlle betrokken op school. Hoe symbolisch!

In zijn gelegenheidstoespraak zei directeur De Groote: “Het is een beetje verschieten vandaag! Het was hier allemaal zo leuk, keitof! Jullie stralen. De leraren ook. Ik ben fier op jullie! Wat een talent en enthousiasme. Er werd gedanst, gezongen, plezier gemaakt … zo zien we het graag! Ik heb hier geen woorden voor. Dit is zoals ik mijn afscheid had gedroomd, vanuit de kinderen, mét de kinderen, met de collega’s... Het heeft mij zeer aangegrepen. Ik heb altijd ingezet op kwaliteitsvol onderwijs in een warme omgeving, met veel oog voor en het allerbeste voor het kind. Dat kon ik niet alleen, het is een verwezenlijking van het hele team. Ik ben dan ook heel dankbaar voor al die supermedewerkers hier op school én het goede nieuws is dat zij wel blijven! Dat is het mooiste cadeau dat je kan krijgen."