Alle kleuters zijn nu echte zwarte pieten!

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

In november zijn deze kleuters gretig aan de slag geweest in de turnlessen met juf Elien. Ze hebben niet zomaar gesport! Ze zijn in de turnles aan de slag gegaan als echte zwarte Pieten.

Sinterklaas had de opdracht gegeven aan juf Elien om de kleuters op te leiden tot echte zwarte Pieten. Geen gewone zwarte Pieten maar de enige echte hulppieten! Zo kon Sinterklaas vertrouwen op deze goed opgeleide hulppieten als hij hulp nodig had op zijn grote dag.

De hulppieten kregen allerlei opdrachten tijdens hun opleiding. Leren lopen over de daken, pakjes gooien in de schoorsteen, paardrijden, klimmen op de daken, koprollen of rollenbollen. Deze opdrachten werden niet echt uitgevoerd door de kleuters of peuters. Ze werden vereenvoudigd door juf Elien zodat het nog steeds veilig bleef. De kleuters en peuters leerden hun evenwicht houden op een bank of balk, klimmen op een klimrek, gericht gooien, stokpaard rijden en koprollen of rollen.

De kleuters en peuters gingen helemaal op in hun fantasie. Ze gebruikten hun weelderige fantasie om zich in te leven in de turnlessen. Opeens stond er een dak in de turnzaal waar ze op konden oefenen om hun evenwicht te houden. Niet enkel een dak was aanwezig maar ook een echte schoorsteen of het paard van Sinterklaas. Alles was er om te oefenen om een echte hulppiet te zijn. Om zich helemaal in te leven had juf Elien pietenmutsen voorzien. Elke kleuter of peuter had een pietenmuts op tijdens de turnles. Zo voelden ze zich echte zwarte Pieten en was het inlevingsvermogen tien keer zo groot. Op deze manier wilden de kleuters en peuters zeker hulppieten worden en waren ze heel fier om deze pietenmuts te mogen dragen.

Na weken oefenen waren de kleuters en peuters opgeleid tot echte hulppieten! Sinterklaas en juf Elien zijn heel fier op hen. Sinterklaas zal zeker aan deze kleuters en peuters denken als hij nog extra hulp nodig heeft op zijn grote dag! Want deze kinderen zijn de ideale hulppieten door al hun oefeningen en inzet.