Aftellen geblazen in H1B...

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

Zie ginds...


Vijfentwintig november, 26 november, 27 november...Elke dag strepen de kinderen van het eerste leerjaar trouw de dag weg op hun aftelkalender. Ze kijken vol verwachting uit naar de komst van de Sint. Om hun wachten wat te verzachten, werken we in het eerste leerjaar de weken voorafgaand aan het sinterklaasfeest rond alle aspecten van “Sinterklaas”.

We beginnen bij de boot van de Sint en bespreken verschillende soorten boten. We gaan op onderzoek welke materialen drijven of zinken en bouwen tenslotte een ‘zeewaardig’ bootje. Ook het paard van Sinterklaas krijgt de nodige aandacht. In de lessen over de geschenken van de Sint gaan we net als echte bakpieten proeven van zure, zoute, pikante en bittere voeding. Maar we bekijken ook de voedingsdriehoek en gaan al dat lekkers eens sorteren in ‘gezond’ en ‘ongezond’. We bekijken speelgoed van nu en vergelijken met speelgoed van vroeger en zijn het erover eens dat het speelgoed uit hout het meest duurzame is.

In de knutselles bouwen we elk een pietenkamertje en vormen samen de grote stoomboot van Sinterklaas. In hoekenwerk zetten we onze pietenmuts op en maken we marsepeinen aardappeltjes, terwijl in de andere hoeken de kleine pieten druk letters boetseren, sommen sorteren in de juiste mailbox …

Laat bij ons de grote sinterklaasquiz maar beginnen: wij zijn er klaar voor!