Wisbordjes in H6B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Minder missen, meer wissen in H6B!


Oefening baart kunst, dat weten we in het zesde leerjaar maar al te goed. Oefenen kan op heel veel manieren en hoeft zeker en vast niet saai te zijn. In het begin van het schooljaar herhaalden we via hoekenwerk de leerstof Frans van het vijfde leerjaar en in 1 van de hoeken konden we met behulp van krijtbordjes de werkwoorden oefenen. Deze hoek was heel populair en zo groeide het idee om voor elke leerling een klein whiteboard met stift aan te kopen. Deze bordjes worden zo goed als elke dag op verschillende manieren ingeschakeld.

Enkele voorbeelden:

-elkaar opvragen voor de toets

-om tussenbewerkingen op te noteren tijdens de les wiskunde

-om antwoord op (meerkeuze)vraag te tonen tijdens quiz

-korte herhaling van leerstof van vorige dag: lkr zit onmiddellijk wie het kan/kent

-tijdens hoekenwerk, bijvoorbeeld bij flitskaarten noteren wat je ziet

-korte synthese op einde van de les na klassikale en individuele oefeningen


Dankzij het handige magneetje blijven de bordjes ook aan de zijkant van onze bank hangen, waardoor ze steeds binnen handbereik zijn én bovendien nooit in de weg liggen.


De stift die bij het bordje zelf zit, gaat niet lang mee bij veelvuldig gebruik maar voor weinig geld kan je een pakketje kopen bestaande uit enkele whiteboardstiften, een bordenwisser en een spuitbus om het bordje terug kraaknet te maken, superhandig!


De motivatie bij de leerlingen ligt een stuk hoger sinds het gebruik van de bordjes en de lkr. ziet ook sneller of er fouten gemaakt worden. Dankzij dit bordje hebben de leerlingen ook steeds ‘kladpapier’ bij de hand en wordt er zo minder verspild in onze klas.


Een aanrader voor klein én groot!