Feeëriek welkom in H.-Hartafdeling!

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Feeërieke schoolstart in H.-Hartafdeling Sint-Barbaracollege

Maandag 2 september. Het is weer zover… de eerste schooldag, en dus is het vakantieleven voor de kindjes (en de leerkrachten) gedaan, soms tot opluchting van ouders en grootouders!

Meer dan 1 miljoen 200.000 kleuters, kinderen en jongeren zijn vandaag weer aan het schooljaar begonnen. Onder hen ook 350 leerlingen in onze Heilig Hartafdeling! Voor de oudere leerlingen is het een vertrouwde routine, maar voor de kleinsten is het toch altijd een moeilijk moment. Zo vloeide er op de speelplaats wel een traantje of was er her en der een tikkeltje angst en een vleugje emotie te bespeuren maar voor het merendeel was het weerzien van vriendjes, juffen en meesters, mede door het prachtig weertje, eerder een leuke bedoening.

Dit jaar was het thema van de randanimatie ‘Alice in Wonderland’. En dat zullen we geweten hebben: niet alleen een stralende ‘Alice‘ was aanwezig maar ook haar wonder gevolg was present om op elk gezichtje een stralende glimlach te toveren in een feeëriek decor! Zij zorgden voor een warm onthaal bij deze start.

De ouders werden nog gelukkiger bij een kopje koffie aangeboden door de vriendenkring en het oudercomité van de school. Het schooljaar werd nadien geopend met een voorstelling van leerkrachten en klassen. Ook voor de directeur, de leerkrachten en het overige schoolpersoneel is de eerste schooldag telkens weer een nieuw begin met veel goede voornemens en de beste inzet voor hun leerlingen.