Verkiezingskoorts in HKS5!

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Op zondag 14 oktober ’18 trokken we met z’n allen richting stembus. Het was tijd om een (nieuw) gemeentebestuur te kiezen.

Tijd dus om deze verkiezingstijd eens onder de loep te nemen met onze kleuters, want ook zij zien de affiches hangen langs onze wegen, ook zij zien de flyers uit de brievenbus kruipen…

We begonnen met een kringgesprekje : wat zijn de verkiezingen, waarom, hoe, wanneer,… Op alles kregen de kinderen een antwoord. Verschillende begrippen zoals : partij, flyer, kieslijst, kandidaat, burgemeester en schepenen,… werden aangebracht.

We stelden onze eigen kieslijst samen. Onze partij noemde “HKS5” en de leden van de partij waren de kleuters van de klas zelf. De lijst werd op vrijdag meegegeven naar huis zodat de kinderen thuis konden kiezen wie hun vriendje of vriendinnetje was. Het kiezen mochten ze doen door het bolletje rood te kleuren. Alles werd uiteraard geheim gehouden, want de “echte verkiezingen” verlopen ook geheim… De realiteit werd zoveel mogelijk nagestreefd.

De kinderen ontwierpen hun eigen flyer zodat ze voor zichzelf wat reclame konden maken.

Ondertussen zijn de gemeentebesturen gevormd en hopelijk hebben onze kleuters er op school iets van opgestoken. Afspraak binnen 6 jaar…