Verkeerstoets in H5A & H5B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Op dinsdag 30 mei legden we met H5A en H5B 'De Grote Verkeerstoets' af.

Dit is een online toets, opgesteld door de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) voor alle vijfde leerjaren, die nagaat hoe goed de kennis van en vaardigheden in het verkeer zijn van de kinderen.
Over heel Vlaanderen wordt de toets afgelegd. De opstellers stellen dat je 17/25 moet halen om te slagen, maar dat weinig scholen in Vlaanderen dit halen.

Ook in onze klas haalde niet iedereen het gewenste minimum. De juf gaf wel ook toe dat het geen gemakkelijke toets was. De toets peilt namelijk naar de kennis over voorrangsregels, fietsuitrusting, zichtbaarheid, gedrag en attitudes in het verkeer, positie op de weg,... Vooral dat laatste vonden veel kinderen erg moeilijk.

We weten nu wel waar onze tekorten liggen en waar we nog moeten aan werken en meer over leren. In de klas gaan we hier de komende weken dus mee aan de slag en gaan we a.d.h.v. een werkbundel en contractwerk hier meer over leren.

Doorheen de lagere school gaan we regelmatig samen op stap met onze leerkrachten, doen we ook een stap- en fietsproef, leren we over de dode hoek, leggen we fietsparcours af, praten we binnen de maandelijkse leefthema's vaak over verkeer,... Toch wil onze school nu extra inzetten op meer verkeersopvoeding, omdat dit levensnoodzakelijk is!

Uiteindelijk ontvingen we allemaal een diploma met een bijhorend gratis ticket voor Bobbejaanland! Dat vinden we uiteraard superfijn!

"Opvoeding in verkeer smaakt dus naar meer"!