Tweedejaars naar Gent

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Naar Gent!

Om onze klasuitstap op een leuke manier te starten, konden de kinderen genieten van een boottochtje op de Gentse binnenwateren. Ze leerden heel veel bij over Gent als middeleeuwse handelsstad en de centrale figuur Keizer Karel.


In het Gravensteen aangekomen, mochten we onmiddellijk een ridderpakje aantrekken. Op die manier waren we klaar om op ontdekking te gaan.

Tijdens de rondleiding kwamen we heel wat te weten over het leven in de burcht. Er werd ook telkens vergeleken met onze tijd. In het museum keken de kinderen ook vol verwondering naar de verschillende zwaarden, maliënkolders,kruisbogen,... Ze kregen ook heel wat interessante weetjes

te horen.                                                               

   Om de rondleiding op een toffe manier af te sluiten, moesten de kinderen beroep doen op hun fantasie. Ze deden alsof ze echte ridders waren en werden aangevallen door de vijand. Zo konden ze met een fictieve pijl en boog schieten en zich beschermen achter de kantelen.

Dat was tof!


Ook  bezochten we nog het Vredeshuis. De klas ging op reis naar Bangladesh en daar maakten ze kennis met visser Nadim. Nadim legde uit dat hij de laatste tijd vooral veel plastic in zijn netten vindt. Soms zelf meer dan vis. De kinderen ontdekten via Nadim en de interactieve doe-opdrachten  hoe dat komt en welke gevolgen dit heeft voor de mensen, de dieren en de natuur. Ook mochten ze een eigen oplossing bedenken voor dit probleem. Ze kwamen tot inventieve uitvindingen!


Hier enkele reacties van de leerlingen:

Emma: Ik vond het Gravensteen zo leuk omdat we ons mochten verkleden. En het Vredeshuis omdat we opdrachten mochten doen in kleine huisjes.

Karsten: In vond het leuk om in de boot te zitten want ik vond het zo spannend!

Emilia: Ik vond het leuk op de boot omdat ik het Gravensteen zag vanop het water.

Hannah: Ik vond het Vredeshuis leuk omdat we plastiek met een net uit water mochten halen.

Yuna: Het Gravensteen was leuk omdat het vol avontuur zat!

Siebe: Ik vond het Vredeshuis tof omdat we leuke opdrachtjes mochten doen.

Arttu: Ik vond de boottocht heel leuk omdat ik al de gebouwen kon zien.

Luca. Het Vredeshuis was leuk omdat het daar heel rustig was.

Loewie: In vond het Gravensteen leuk omdat het een kasteel is!