Trotsmoment uit ‘Verrekijker’ in H4A en H4B

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Op vrijdag 8 februari vond er in de lokalen van H4A en H4B een heuse tweedehandsmarkt plaats. Dit kaderde in het thema van taal waar de leerlingen werkten rond posters en uitnodigingen.

Voor hun trotsmoment organiseerden ze deze keer een tweedehandsmarkt. Voor deze activiteit werden uitnodigingen gemaakt en posters ontworpen.

Het was niet zomaar een spel dat werd gespeeld, maar er werden ook verschillende aspecten van taal en rekenen geoefend.
Zo moesten de leerlingen er op letten dat ze mooi Algemeen Nederlands praatten. Ze moesten met verschillende argumenten iemand kunnen overtuigen om iets te kopen. Ze mochten ook rondlopen om potentiële kopers aan te spreken.

Op een markt werd er natuurlijk gekocht en verkocht. De leerlingen moesten gepast betalen of correct teruggeven. Zo waren ze ook met geldrekenen bezig.


Enkele reacties na het trotsmoment:


Lore (H4A): Soms ga ik met mijn ouders naar een rommelmarkt. Ik mag dan meehelpen om alles klaar te zetten. Ik vond het leuk om dit in de klas ook eens te kunnen doen.


Ramon (H4A): Ik vond het leuk om te doen. We hebben veel kunnen verkopen uit ons kraampje.


Lise (H4A): Het was een goede oefening om te betalen en leren terug te geven. Het was leuk om te doen.


Aristide (H4A): Ik vond het leuk. Zo konden we ook eens zien welk speelgoed de anderen hebben. Het was ook leuk dat er een bank was om centjes af te halen. Zo leek het net echt.


Elise (H4B): Ik vond het leuk om dingen te verkopen. We konden veel klanten lokken om onze knuffels te verkopen.


Camiel (H4B): Ik vond het superleuk om te verkopen. Ik vond het ook leuk dat we rekenen en taal tegelijk konden oefenen.


Anna – Matia (H4B): Ik vond alle kraampjes leuk. Er waren heel veel knuffels. We hadden veel centjes om dingen te kopen.


Remy (H4B): Ik vond het leuk om kinderen naar ons kraam te lokken. Ik verkocht het meeste van mijn smurfenstrips.


Sam (H4B): Ik vond het tof. We moesten ook een beetje nadenken of het wel goed was om iets wel of niet te kopen. Zo leek het echt.


Senne (H4B): We kregen de kans om een tweedehandsmarkt te organiseren zoals het ook in het echte leven is.