Lars en zijn klas (T2A) beleven topdag!

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Lars Verhaevert en zijn klas (T2A) beleven topdag met Monumentenwacht


Als winnaar van een wedstrijd in het Erfgoedcentrum in Ename beklom Lars op donderdag 15 november met zijn klas de kerktoren van Bevegem. ‘Hier ben ik wel dicht bij God.’

Hoe kwam het zover? Met de tentoonstelling “Oude liefde. Zorgen voor erfgoed” zet het Provinciaal Erfgoedcentrum in Ename alle erfgoeddiensten van Oost-Vlaanderen in de kijker. In de zomer bezocht Lars Verhaevert de expo met zijn ouders. Hij liet zich uitdagen tot een behendigheidstestje: een briefje deponeren in de schoorsteen van een dak op stellingen. Onlangs vroeg Lars zich nog af wat er van de wedstrijd zou geworden zijn. Toen kwam het nieuws dat hij op stap mocht met Monumentenwacht. Lars koos ervoor om die belevenis te delen met zijn juf Kim en klasgenootjes. En die waren maar wat blij!


In Vlaanderen zijn zo’n 1.600 kerken aangesloten bij Monumentenwacht. Die dienst telt in de provincie Oost-Vlaanderen een tiental wachters die wekelijks van 2 à 3 monumentale gebouwen de toestand controleren en vervolgens aanbevelingen doen voor onderhoud. Afgevallen dakpannen worden weer bevestigd, lekken aan het dak gesignaleerd. De kerk van Bevegem bleek in opperbeste staat. Het is dan ook een vrij jonge kerk, voor deze gelegenheid uitgekozen vanwege de veilige toegankelijkheid voor jonge kinderen.


Video: https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=U-F0Zpu36Co