Togo lezing door Eric

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Op dinsdag 6 maart kwam meneer Erik De Bisschop ons uitleg geven over zijn project in Togo.
Hij vertelde dat ze met het geld dat we vorige keer inzamelden, een regenput hadden gegraven. Ze konden daarmee ook tractors kopen. Dit jaar zal het geld besteed worden aan het uitbouwen van een boerderij: kippen, geiten, koeien, ...

Hij vertelde ook dat sommige kinderen wél 14 tot 18 kilometer moeten stappen naar school. Soms moeten ze s' avonds zelfs door gevaarlijke straatjes passeren. Het is daar vaak heel onveilig.
De kinderen wonen er op een heel kleine oppervlakte. Iedereen moet zich wassen met vuil water; ze drinken vervuild water en spelen met vuil water.
Nu willen wij geld inzamelen met onze sponsortocht, zodat ze daar dieren kunnen kopen. Onze sponsortocht gaat door op vrijdag 23 maart.

Daan (H5A)

Alle klassen kwamen op dinsdag luisteren naar de heer Bisschop. We leerden erg veel bij. Ik wist bijvoorbeeld niet dat ze in Togo zoveel armoede hadden. 
We kregen ook uitleg over een meisje, Brigitte. Ze is 15 jaar en wordt opgevoed door haar oma in een piepklein huisje. Haar ouder heeft ze niet meer. Ze moet met erg weinig eten rondkomen elke dag. 

We kregen ook een fotoreportage te zien, met erg mooie foto's en portretten van de kinderen in de weeshuizen daar.
Wij schreven zelf in het Frans brieven naar de kinderen in de weeshuizen. Dat vonden we erg leuk!

Eric neemt de brieven binnenkort mee naar Togo en wij kijken uit om snel een antwoord terug te krijgen.
Op het einde van de uiteenzetting mochten we nog vragen stellen, werden de brieven in ontvangst genomen en kreeg onze school ook nog een heel mooi schilderij geschonken!

Remy (H5A)

Post uit Togo!


Bonjour tout le monde!


Het vijfde leerjaar schreef een tijdje geleden een brief naar een kind uit Togo. Vandaag was het langverwachte moment daar… We kregen een brief terug van onze penvriend/penvriendin! Dit was niet zomaar een brief… Deze brief was volledig in het Frans geschreven! Gelukkig leren we al wat Frans en konden we onze kennis hierbij goed gebruiken! Samen probeerden we de brieven te vertalen en kwamen we wat meer te weten over onze vrienden uit Togo. Wij vonden dit alvast een zeer leuke én leerrijke ervaring!


Gros bisous,

H5A