Lezing ‘Oscar en Felix’ voor onze kleuters

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2020.html
 

Theater Oscar & Felix


De kinderen van TKS2 en alle kleuters van de afdeling Heilig Hartplein genoten op donderdag 14 november van het theater ‘Oscar en Felix’: het leven van een reserveknuffel.


De hoofdpersonages in een notendop:

−Oscar is de teddybeer van Niki, een vijfjarige kleuter. De beer woont op de slaapkamer van Niki. Oscar is een zeer gelukkige beer en is vaak goedgezind.

−Felix is de reservebeer van Niki. Hij woont in de kleerkast van Niki. Hij is ongelukkig omdat hij niet voor Niki kan zorgen. Soms is hij boos, verdrietig, bang maar hij kan ook wel goedgezind zijn. Hij is dus een beetje de ‘pechvogel'.

−De vriend van Oscar en Felix is Baasjebeer (de grote beer).


Eerst kregen we een intro van Annick Beyers, de auteur van de kinderboeken. Ze vertelde over de personages uit haar boeken van Oscar en Felix. Haar gedachte bij de verhalen is dat jonge kinderen elkaar kunnen helpen om vriendschappen te sluiten, om conflicten op te lossen. Om stillere, meer verlegen kinderen wat sterker maken en om sterkere kinderen te leren zich wat zachter op te stellen. De intro werd in het vogelhuis van de school aangebracht.


Nadien keken we naar het zintuigelijk figurentheater, gespeeld door Karen Horemans. Dit ging door in een caravan. Het mobiele theater heeft dezelfde uitgangspunten als een belevingstheater: op een ludieke en theatrale wijze werden de zintuigen geprikkeld. Drukke kinderen kunnen tot rust komen, gevoelige kinderen voelen zich begrepen, anderstalige kinderen kunnen op hun manier prikkels opnemen.