Sportklassen derdejaars

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Sportklassen dag 1

Onder een dik wolkendek door vertrokken de sportievelingen van het derdeleerjaar  naar sportzaal Helios. Daar werden ze opgewacht door meester Kurt. Na een uitgebreide kennismakingsronde en een gezamenlijke opwarming werden de kids in groepen verdeeld. In verschillende estafettenummers nam elke groep  het  tegen elkaar op . Dan volgde er een afvallingswedstrijd spurt. Bij de jongens werd Jules(H3B) winnaar voor Camiel (H3B) en Ramon (T3A).
Bij de meisjes toonde Flore (T3A) zich de snelste voor Anna-Matia(H3B) en Emily (T3A).
Na een korte break kregen ze van meester Kurt basketinitiatie. In het shot en loopspel toonden de jongens zich iets beter dan de meisjes.
Rond de middag werd er vlug iets gegeten  alvorens naar het zwembad te trekken.
In het zwembad werden de kinderen in naargelang hun zwemvaardigheden in groepjes verdeeld.
De kinderen die nog niet in het diep durven, werden door Kurt apart genomen. Ze kregen een speciale zwemband om. Nu kwam het er juist nog op aan om de schrik te overwinnen. Bij de ene lukte dat al wat beter dan bij de andere. De foto's spreken voor zich.
Hoogtijd om de rest van de lunch te verorberen. Als afsluiter van de eerste dag deden eerst de jongens nog een survivaltocht in het bos terwijl de meisjes zich op de speeltuigen konden uitleven, dan werden de rollen omgedraaid. Moe maar voldaan naar huis. Benieuwd wat er morgen op het programma staat.

Sportklassen dag 2

Deze morgen trokken we welgezind naar sportzaal Helios. De spieren werden eerst goed losgemaakt met een aantal leuke tikspelletjes. Daarna werden er 3 groepen gemaakt. Eén groep ging met meester Kurt naar de judozaal. Daar kregen ze judo-initiatie. De tweede groep speelde een basketbaltornooi terwijl de derde groep een minivoetbaltornooi speelde. Er werd tweemaal doorgeschoven zodat iedereen alles gedaan had. Ondertussen was het tijd om ons lunchpakket een eerste maal aan te spreken en was ook de zon komen piepen zodat we onder een stralend zonnetje naar het zwembad konden. Nadat we daar de nodige oefeningen en de nodige baantjes getrokken hadden was het tijd om de rest van ons lunchpakket op te eten. Door het goede weer konden we dit op de speelweide doen.
In de namiddag speelden we een bosspel. Jongens tegen meisjes. We moesten proberen zoveel mogelijk tekentjes op ons blanco raster in te vullen. Daarvoor moesten we eerst de meester vinden, die zich in het speelbos verscholen had. Donderdag weten we de uitslag. Benieuwd wie gewonnen heeft. Morgen maar een halve dag, maar wat voor een: muurklimmen, squash en binnenspeelplein!


Sportklassen dag 3
Normaalgezien staat op de laatste dag muurklimmen op het programma maar omdat er vrijdag geen school is, werd dit naar woensdag verplaatst. We trokken dus naar de Future Sports.

Daar werden de kids in 3 groepen opgesplitst: Een groep ging eerst muurklimmen, een andere groep kreeg squash-initiatie terwijl de derde groep zich mocht uitleven in de binnenspeeltuin.
Doordat er heel wat papa’s en een mama's bereid gevonden waren om te komen helpen beveiligen, konden alle kinderen meermaals klimmen. Dank u wel daarvoor!!!

Elke drie kwartier werd er doorgeschoven.

Morgen jammer genoeg de laatste dag al.


Sportklassen dag 4

Jammer genoeg is het vandaag al de laatste dag van onze sportweek omdat het morgen studiedag is.

We trokken opnieuw naar sportzaal Helios. Sportmonitor Kurt was al druk in de weer geweest om het behendigheidscircuit klaar te zetten. Liefst 26 verschillende oefeningen werden eerst gedemonstreerd en dan was het de beurt aan de kinderen. In groepjes van 2 moesten ze elke oefening gedurende anderhalve minuut zo goed en zo snel mogelijk uitvoeren. Na nog een paar relaxatiespelen was het al vlug middag en dus tijd om ons lunchpakket een eerste maal aan te spreken. Dan vertrokken we naar het zwembad. Daar was het dolle pret want het was disco-zwemmen en de meesters en de juf hadden zich verkleed. Ook mochten we spelen met heel wat materiaal.

Na deze verkwikkende zwempartij was het hoogtijd om de rest van het lunchpakket te nuttigen. Aangezien het zonnetje voorzichtig door de wolken priemde, konden we in de namiddag naar de atletiekpiste. Terwijl de jongens in het Hemelrijk buiten speelden, kregen de meisjes verschillende atletieknummers voorgeschoteld. Om te beginnen liepen ze allemaal samen de 400 m, wie wil, kon ook de 800 m lopen. Dan werden de rollen omgedraaid.

Zo kwam er een einde aan deze heel leuke sportweek, die jammer genoeg een dagje korter was.