Sportklasen voor derde leerjaren

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2019.html
 

Verslag sportklassen derdes dag 1


Het was fris maar de zon scheen toen de sportievelingen van het derde leerjaar  naar sportzaal Helios trokken om aan hun sportweek te beginnen. Daar werden ze opgewacht door meester Jan. Na een uitgebreide kennismakingsronde en een gezamenlijke opwarming werden de kids in groepen verdeeld. In verschillende estafettenummers nam elke groep  het  tegen elkaar op. Er werden ook een aantal heel leuke tikspelletjes gespeeld.
Na een korte break kregen ze van meester Jan basketinitiatie. Eerst werd aangeleerd hoe je goed moet dribbelen en daarna werd heel veel het shot geoefend.
Rond de middag werd er vlug iets gegeten  alvorens naar het zwembad te trekken.
In het zwembad moesten de kinderen per klas bij meester Jan komen. Hij evalueerde hun zwemvaardigheden en gaf hen dan oefeningen om die zwemvaardigheden te verbeteren.
De andere klassen mochten vrij spelen in het zwembad.
Ondertussen was het hoogtijd om de rest van de lunch te verorberen. Als afsluiter van de eerste dag werd in het bos ‘vlaggenroof’ gespeeld. Elke klas moest proberen de vlag van een andere klas te veroveren. De ene klas slaagde daar beter in dan de andere.
Moe maar voldaan gingen we naar huis. Meester Jan heeft al verklapt dat er morgenvoormiddag hockey en judo op het programma staan. De namiddag is nog een verrassing!


Sportklassen derdes dag 2

Net als gisteren trokken we welgezind naar sportzaal Helios. De spieren werden eerst goed losgemaakt met een aantal leuke tikspelletjes. Dan gaf sportmonitor Jan hockey-initiatie. Nadat we een aantal hockeydribbeloefeningen gedaan hadden werden er 2 groepen gemaakt. Eén groep ging met meester Jan naar de judozaal. Daar kregen ze judo-initiatie. De andere groep speelde een hockeytornooi. Dan werd er doorgeschoven zodat iedereen alles gedaan had. Ondertussen was het tijd om ons lunchpakket een eerste maal aan te spreken en was ook de zon van de partij zodat we onder een stralend zonnetje maar met toch een frisse wind naar het zwembad trokken. Nadat we daar de nodige oefeningen (rugcrawl en in het water duiken vanop de kant) en de nodige baantjes getrokken hadden was het tijd om de rest van ons lunchpakket op te eten. Door het goede weer konden we dit op de speelweide doen.
In de namiddag hadden we nog een bosloop. Eerst liepen we in groep door het bos. Dan werden we in groepjes verdeeld. Elk groepje moest de omloop lopen en ervoor zorgen dat heel de groep samen bleef. Vooral bij de meisjes lukte dit heel goed! Als afsluiter was er nog een echte race eerst tussen alle jongens en dan tussen alle meisjes. Bij de jongens was Robbrecht (H3A) de snelste, voor Maxim (H3A) en Hannes (H3B). Bij de meisjes won Esthée (T3A) voor Laure (H3B) en Axelle (T3A).
De tweede dag zat er al op. Morgen maar een halve dag. Dan gaan we tafeltennis en baseball initiatie krijgen. Tof.

Sportklassen dag 3

In tegenstelling tot de vorige dagen, gingen we niet naar sportzaal Helios maar trokken we direct naar de Bevegemse Vijvers. Daar wachtte meester Jan ons op. Hij verdeelde ons in 3 groepen. Elke groep kreeg vandaag tafeltennisinitiatie, baseballinitiatie en mocht ook tussen 4 vuren spelen. We moesten dus 2 keer doorschuiven. Voor we het wisten was het al tijd om naar huis te gaan. We bedankten sportmonitor Jan voor de 3 toffe dagen. Morgen komt sportmonitor Kurt. Wat morgen op het programma staat weten we nog niet. Spannend.

Sportklassen 4de dag


Vandaag trokken we opnieuw eerst naar sportzaal Helios. Sportmonitor Kurt was al druk in de weer geweest om het behendigheidscircuit klaar te zetten. Liefst 26 verschillende oefeningen werden eerst gedemonstreerd en dan was het de beurt aan de kinderen. In groepjes van 3 moesten ze elke oefening gedurende anderhalve minuut zo goed en zo snel mogelijk uitvoeren. Na nog een paar relaxatiespelen was het al vlug middag en dus tijd om ons lunchpakket een eerste maal aan te spreken. Dan vertrokken we naar het zwembad. Daar was het dolle pret want het was disco-zwemmen en de meester Kurt en meester Didier hadden een vrouwenpruik opgezet. Ook mochten we spelen met heel wat materiaal.

Na deze verkwikkende zwempartij was het hoogtijd om de rest van het lunchpakket te nuttigen. Aangezien het zonnetje van de partij was, konden we in de namiddag met een groepje spelletjes doen op de speelweide. Wie daar geen zin in had kon badminton of minivoetbal spelen.

Morgen is het jammer genoeg al de laatste dag van deze superplezante sportweek. Morgenvoormiddag belooft ook heel leuk te worden want dan gaan we muurklimmen!