Sportklassen voor H3A

ACTIVITEITEN VOORJAARFotos_Voorjaar_2022.html
 


Verslag sportklassen H3A

Dag 1

Het was fris maar de zon scheen toen de sportievelingen van het derde leerjaar naar sportzaal Helios trokken om aan hun sportweek te beginnen. Daar werden ze opgewacht door meester Jan. Na een uitgebreide kennismakingsronde en een gezamenlijke opwarming werden ook een aantal heel leuke tikspelletjes gespeeld.
Na een korte break kregen ze van meester Jan hockey-initiatie. Eerst werd aangeleerd hoe je je stick moest vasthouden (linkerhand altijd bovenaan!) daarna hoe ze de bal moeten dribbelen. Dan werden er wedstrijdjes gespeeld.
Rond de middag trokken we naar De Bevegemse Vijvers.
Door het lentezonnetje kon de lunch op het buitenspeelplein verorberd worden.
Na de lunch trokken we naar het zwembad. Daar mochten we eerst vrij spelen in het water. Dan moesten de kinderen bij meester Jan komen. Hij evalueerde hun zwemvaardigheden en gaf hen dan oefeningen om die zwemvaardigheden te verbeteren.
De laatste activiteit van de eerste dag was baseball.
Op het baseballterrein konden we, na een korte en duidelijke theoretische uitleg van de spelregels, het ‘batten’ beginnen oefenen. Al vlug was duidelijk dat er een aantal ‘natuurtalenten’ bij zaten, die zelfs een homerun sloegen. De klas werd in twee verdeeld. Iedereen was supergemotiveerd en maakte er een leuke, spannende basebalwedstrijd van.
Moe maar voldaan gingen we naar huis. Meester Jan wou nog niet verklappen wat er morgen op het programma staat. We zijn benieuwd!


Dag 2

Vandaag maar een halve dag. We trokken direct naar de Bevegemse Vijvers waar meester Kurt ons opwachtte. Hij trok met ons naar de Finse piste om onze spieren wat los te maken. Eerste opdracht was om in groepjes (jongens-meisjes) een volledige ronde te lopen en daarbij erop letten dat niemand achter bleef. Bij de meisjes lukte dat perfect, de jongens hadden daar heel wat meer moeite mee. Na de stretching mochten ze dan voluit gaan. Quinten toonde zich de snelste bij de jongens terwijl Chloë het vlugste meisje van de klas was. Terug naar de pingpongzaal voor de tafeltennisinitiatie. We mochten eerst wat vrij oefenen. Dan legde meester Kurt de spelregels uit en gaf een paar oefeningen mee om de opslag te oefenen. Daarna begonnen we aan een heuse laddercompetitie. Wat was dat spannend. Op het einde van de competitie stond Jeïro bovenaan de ladder. Hij is dus voorlopig de beste. Morgen het vervolg van de competitie. Tijd om een verfrissende duik te nemen en daarna al terug naar school te gaan.

Dag 3
Op donderdag trokken we terug naar de Helios waar meester Kurt al een heel parcours opgezet had. Na een opwarming kregen we uitleg over wat we bij elke oefening moesten doen. Dan werden we in groepjes van 2 verdeeld. Elk om beurt deden we de oefening zo goed mogelijk en als we alle oefeningen gedaan hadden, hadden we een kleine drank- en eetpauze. Dan gingen we met veel plezier naar het zwembad want daar stond het discozwemmen op het programma. Dat was fun, ook de meesters hadden zich verkleed. Daarna gingen we buiten op de speelweide onze lunch nuttigen en speelden we de finale van het tafeltennistornooi.

Dag 4
Alweer de laatste dag. Jammer, maar het beloofde wel nog een leuke dag  te worden. Nadat we op school eerst bij de schoolfotograaf geweest waren trokken we naar de Future Sports. Daar mochten we heel de voormiddag muurklimmen en ravotten in de binnenspeeltuin. De papa van Renske, de mama van Quinten en de oma van Chloé waren daar ook om ons te helpen beveiligen. Dankzij hen konden we met 4 kinderen tegelijkertijd klimmen! Dank u wel om te komen helpen! Meester Kurt gaf hen eerst uitleg. En nadat ze zelf eerst eens geklommen hadden waren wij aan de beurt. Een aantal klommen zelfs tot in de nok van het dak! Dan trokken we voor de laatste maal naar het zwembad. In de namiddag deden we nog een zoekspel op de speelweide. Heel moe maar tevreden trokken we terug naar school. Onze sportweek zat er alweer op.